Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

14η Σεπτεμβρίου: Ημέρα Μνήμης για τους Μικρασιάτες

Με μια σεμνή τελετή τίμησε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων "Η καθ ημάς Ανατολή" την ήμερα μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στα Βούναινα.

Μετά το μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ι Ν Αγ Δημητρίου, οι Βουναινιώτες κατευθύνθηκαν, στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του τελευταίου Μητροπολίτη Σμύρνης, και για τους 50 Σουλουτσοβάληδες που σφαγιάσθηκαν στη Σμύρνη.

Στο λόγο του ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων "Η καθ ημάς Ανατολή" κος Ηλίας Αθαναηλίδης ανέφερε:
"Η 14η Σεπτεμβρίου ορίσθηκε από τη Ελληνική βουλή ως ημέρα μνήμης ενός τραγικού για μας γεγονότος, της Μικρασιατικής καταστροφής και της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Εκατομμύρια Ελληνες ξεριζώθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες, και αναγκάστηκαν να περπατήσουν το δύσκολο και μαρτυρικό δρόμο της προσφυγιάς, ο δε Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος έμελλε με τον μαρτυρικό του θάνατο να γράψει τον επίλογο της μακραίωνης ιστορίας των Ελλήνων στην Μικρά Ασία. Την ημέρα αυτή οι Μικρσασιατικοί Σύλλογοι δεν χορεύουν δεν κάνουν εκδηλώσεις παρά μόνο στέκονται βουβοί μπρος στα μνημεία που έχουν ανεγείρει σε όλη την Ελλάδα και δεν λησμονούν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής