Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Εικόνες που «ακινητοποίησαν» το χρόνο...

Ορισμένες φωτογραφίες λόγω του θέματος που απεικονίζουν έχουν κερδίσει μια θέση δίπλα σε ιστορικά κείμενα.
Έχουν χαρακτηριστεί, και όχι άδικα, «ιστορικές» καθώς οι φωτογράφοι κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν σε μία λήψη μερικά από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν σε όλο τον κόσμο από την εποχή που η φωτογραφία πήρε την μορφή που έχει και σήμερα.
Από την στιγμή δηλαδή, που ένα μηχάνημα με μέγεθος τέτοιο ώστε να μπορεί να μεταφερθεί έδινε τη δυνατότητα στον χειριστή του να «ακινητοποιήσει» το χρόνο. Να αποτυπώσει ένα γεγονός, ένα συμβάν στο χαρτί.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν έγραψαν ιστορία καθώς κατάφεραν να αποτυπώσουν γλαφυρά ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής