Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Ένα μεγάλο αρδευτικό έργο για τον Δήμο Παλαμά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένα εμβληματικό έργο που θα λύσει προβλήματα χρόνων, στους αγρότες του Δήμου Παλαμά και συγκεκριμένα στην άρδευση, οδεύει προς υλοποίηση.
Ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου παρέδωσε μελέτη στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, μετά από προσωπική παρέμβαση της Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας κ. Ασημίνας Σκόνδρα, η οποία αντιλαμβάνεται πλήρως την σημασία του έργου για την περιοχή. Το έργο αφορά στην μεταφορά νερού από τον Καλέντζη στον Σοφαδίτη, με την δημιουργία δύο αντλιοστασίων, το ένα στο ύψος της Μυρίνης και το άλλο στον συλλεκτήρα Λείψιμο, στο ύψος των Γοργοβιτών και μεταφορά νερού με κλειστό κύκλωμα.
Τα προβλήματα στην περιοχή Μάρκου, Καλυβακίων και Παλαμά, στον κλάδο που τα αγροκτήματα αρδεύονται από τον Σοφαδίτη, είναι πάρα πολλά και με την ολοκλήρωση του έργου θα δώσει λύση σε χιλιάδες αρδευόμενα στρέμματα. Η προώθηση της μελέτης του έργου αποφασίστηκε από την παρούσα Δημοτική αρχή το 2015 οπότε και ξεκίνησε η υλοποίηση της από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου η οποία συνέταξε και την μελέτη, ενώ στο τέλος του 2019 εγκρίθηκε και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ και από το 2016 είναι και στην λίστα των προτεινόμενων έργων από την περιφέρεια Θεσσαλίας για χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, μιας και ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός από την πρώτη στιγμή αντιλήφθη την σπουδαιότητα του έργου.
Ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης, παρουσία της Βουλευτή του Νομού μας, έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του, να εντάξουν το έργο στο ΠΔΕ άμεσα, αν είναι δυνατόν εντός του 2020 και αν δεν είναι εφικτό αυτό, θα γίνει οπωσδήποτε το 2021.
Ένα έργο που σίγουρα θα αφήσει το αποτύπωμα του στην περιοχή, λύνοντας σωρεία προβλημάτων, δρομολογείται και σύντομα θα υλοποιηθεί.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ





1 σχόλιο:

ANDRAINO ADAMS είπε...

Καλά άρθρα, Έχετε ακούσει τον κ. Benjamin, Email: 247officedept@gmail.com --WhatsApp Contact: + 1-9893943740 - που εργάζονται με χρηματοδοτική υπηρεσία μου δίνουν δάνειο 95.000,00 $ για να ξεκινήσω την επιχείρησή μου και τα πληρώνω ετησίως. για δύο χρόνια τώρα και έχω ακόμα 2 χρόνια, αν και μου αρέσει να δουλεύω μαζί τους γιατί είναι γνήσιος δανειστής δανείου που μπορεί να σας δώσει οποιοδήποτε είδος δανείου.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής