Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Μίμης Σουλιώτης: Ένας γιατρός που δίδαξε ήθος κι ανθρωπιά

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε υπήρξαν άνθρωποι με Α κεφαλαίο που νοιάστηκαν για τον συνάνθρωπό τους όσο κανείς άλλος. Που μας δίδαξαν ανθρωπιά, αγάπη κι εμπιστοσύνη και δεν εκμεταλεύτηκαν την ιδιότητά τους για δικό τους όφελος.
Αισθάνθηκα την ανάγκη να αφιερώσω δυο λέξεις για έναν τέτοιο άνθρωπο και γιατρό της περιοχής μας.
Τον Μίμη Σουλιώτη!
Το οφείλω στη μνήμη του...
Nοιώθω πολύ τυχερός που τον γνώρισα!!
Σύμφωνα με την παραδοσιακή αντίληψη της ιατρικής, ο ορισμός του «καλού γιατρού» εμπεριέχει έντονα τα ηθικά στοιχεία όπως τα καθόρισε ο Ιπποκράτης. Δηλαδή ο γιατρός οφείλει να είναι ανιδιοτελής και φιλάνθρωπος κατά την εξάσκηση των καθηκόντων του, να παρέχει τις υπηρεσίες του ισότιμα και δίκαια σε πλούσιους και φτωχούς. Ένας γιατρός με όλα τα παραπάνω στοιχεία, γέννημα - θρέμμα Παλαμά, υπήρξε για πολλά χρόνια στην περιοχή μας ο Μίμης. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος με ήθος, πραγματική αγάπη για τη δουλειά του, ευαισθησία και επαγγελματισμό. Η ταπεινοσύνη του φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Ένας γιατρός με αξιοπρέπεια, με λαμπρές καταβολές, και εξαίρετος επιστήμονας.
Στάθηκε σε όλες τις περιπτώσεις εδώ και χρόνια με πραγματικό ενδιαφέρον σε όλους μας ανεξαιρέτως.
Το ότι έζησε στην περιοχή μας πρέπει να νοιώθουμε πολύ τυχεροί.
Δεν έχω λόγια να περιγράψω το μέγεθος της προσφοράς αυτού του ανθρώπου.
Μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω για τον Μίμη και σαν γιατρό και σαν άνθρωπο!
Ελπίζω ο Δήμος Παλαμά κάποια στιγμή να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά του!

Παύλος Σαμαράς

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Μιχοπουλος είπε...

Τον Μιμη τον εβαπτησε ένας άλλος παλαμιωτης γιατρός ο Θωμάς Μιχοπουλος. Αυτός του εμφύσησης τα ιδανικα της προσφοράς. Εγώ είχα την τιμή και την χαρά να τον στεφάνων με την Χαρίκλεια Έξαρχου.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής