Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Ολη η Αλήθεια για το πως ο Δήμος Παλαμά έχασε 2,2 εκατ. ευρώ

Πρώτη Σεπτέμβρη σήμερα, μήνας που οι αγρότες μας βρίσκονται στην τελική ευθεία της παραγωγικής τους περιόδου. Τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών και η έλλειψη συγκροτημένης αγροτικής πολιτικής από την Δημοτική  μας Αρχή, οδηγεί τον πρωτογενή τομέα σε αδιέξοδο. 
Οι δημότες μας πρέπει να ξέρουν τουλάχιστον την αλήθεια και τι συμβαίνει στα δημοτικά συμβούλια. 
Εχω ρωτήσει επανειλημμένα τον Δήμαρχο Γιώργο Σακελλαρίου αν θα υποβάλει Πρόταση για την Δράση 4.3.1. " Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων" πρόταση του ΥΠ.Α.Α.Τ. (Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.
Τρεις φορές αναφέρθηκα, σε τρία διαφορετικά δημοτικά συμβούλια στην παραπάνω πρότασή μου για την οποία δόθηκε παράταση υποβολής προτάσεων μέχρι 03/06/2022.
Δινόταν η ευκαιρία στον Δήμο μας να υποβάλει Πρόταση για έργα με προϋπολογισμό εως 2,2 εκατομμύρια ευρώ τα οποία αφορούσαν την κατασκευή (ταμίευση) χειμερινών απορροών (λιμνοδεξαμενές), τον τεχνητό εμπλουτισμό υπόγειων υδάτων σε ανακαίνιση δικτύου από γεωτρήσεις (κλειστά κυκλώματα) κλπ.. Έργα υψίστης σημασίας αφού θα μπορούσαμε να συγκρατήσουμε τις χειμερινές απορροές νερού και να τις διαθέτουμε κατά τους θερινούς μήνες καθώς και να συμβάλλουμε στην αύξηση της αποδοτικότητας της χρήσης του νερού στην γεωργία. (Είδαμε την αναγκαιότητα τους πρόσφατα όταν αρκετές περιοχές του Δήμου έμειναν πάλι χωρίς νερό)
Μη μπορώντας να αρνηθεί ο Δήμαρχος την ερώτηση μου, καθώς υπάρχει απομαγνητοφώνηση, ανέφερε ότι θα προσπαθήσει, θα επιδιώξει να υποβάλει Πρόταση, θα...θα...θα...θα... θα...
Τελικά δεν έγινε καμία υποβολή πρότασης. 

Γιατί κ.Δήμαρχε;;
Γιατί επιλέξατε για ακόμη μια φορά να ξοδεύετε άσκοπα και χωρίς κανένα σχεδιασμό το νερό που απλόχερα μας προσφέρει ακόμη η φύση;; 
Σας δόθηκε η ευκαιρία, σας ενημερώσαμε, το γνωρίζατε....
Επιλέξατε να ασχοληθείτε πάλι μόνο με την αγροτική οδοποιία και να λάβουμε χρηματοδότηση μόνο για αυτή 500.000 ευρώ και δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία να λάβουμε επιπλέον χρηματοδότηση 2,2 εκατομμύρια ευρώ για κλειστά υπόγεια κυκλώματα άρδευσης ή για λιμνοδεξαμενές και πιο μόνιμες υποδομές.

Γιατί κ. Δήμαρχε;; 
Τι είναι αυτό που σας έλκει να ασχοληθείτε μόνο με την αγροτική οδοποιία;;;  
Τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε αν τα 500.000 ευρώ θα τα αναλάβουν οι δυο-τρεις γνωστοί εργολάβοι, που  αναλαμβάνουν τα χωματουργικά και ασφαλτικά της περιοχής μας.
Κ. Δήμαρχε πριν προχωρήσετε σε νέα έργα αγροτικής οδοποιίας δεν αισθάνεστε την ανάγκη να απαντήσετε στους δημότες ποια έργα σε ποιο ακριβώς σημείο, με ποιον εργολάβο και τι κόστος έγινε η αγροτική οδοποιία των εκατομμυρίων του Ιανού; 
Περιμένουμε με αγωνία να συστήσετε μια διαπαραταξιακή επιτροπή και να μας τα δείξετε ένα ένα. 
Και εμείς με τη σειρά μας θα σας συγχαρούμε. 

Γιατί ήταν πολλά τα λεφτά Δήμαρχε !!!

Καλό Μήνα σε όλους

             Φωτεινή Καραϊσκου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής