Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

Είχα την ξεχωριστή τύχη ο Μακαριώτατος να μου αφιερώσει σχεδόν δύο ώρες στο προσωπικό του γραφείο στην Αρχιεπίσκοπή Αθηνών. 
Μου δόθηκε η ευκαιρία να του αναλύσω τη σπουδαιότητα της προσπάθειας μου για την ένταξη του Ιερου Ναου του Αγίου Αθανασίου Παλαμά στα μνημεία θρησκευτικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. 
Παράλληλα του παρουσίασα και ζήτησα στα πλαίσια μιας ήπιας τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχής μας την στήριξη του για την δημιουργία ενός θρησκευτικού χάρτη που θα περιλαμβάνει τα κυριότερα λατρευτικά μνημεία του Δήμου Παλαμά . Στους ναούς μας  μπορεί να συναντήσει κανείς αξιόλογα αρχιτεκτονικά και ιστορικά στοιχεία. Ταυτόχρονα αποτελούν φορείς της τοπικής μας ιστορίας με τεράστιο αφηγηματικό πλούτο που πλέον είναι ανάγκη να καταγραφεί και να αναδειχθεί. Επίσης υπάρχουν σπάνιες αγιογραφίες και δείγματα υψηλής εκλησιαστικής ξυλογλυπτικής. 
Η πρόταση μου για την ανάδειξη αυτών των θρησκευτικών μνημείων και η ανάγκη να γίνει πραγματικότητα ο "δρόμος της πίστης" στον κάμπο υιοθετήθηκε αμέσως από τον Μακαριώτατο Ιερώνυμο και  επισήμανε τη σπουδαιότητα αυτής της πρωτοβουλίας. Η συζήτηση συνεχίστηκε με γενική θεματολογία και η Αγιοσύνη η Αγάπη και η Γαλήνη που εξέπεμπε ο Μακαριώτατος ήταν διάχυτη παντού. 
Τέτοιες στιγμές αισθάνεσαι το βάρος της ιστορίας, την κορύφωση του μεγαλείου της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Νίκος Ράπτης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής