Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ειδική στήρηξη σκληρού σίτου...


Στα 6,9 ευρώ ανά στρέμμα ανέρχεται η ειδική στήριξη σκληρού σίτου για το έτος 2010.
Το ποσό της ειδικής στήριξης (ποιοτικό πριμ) σκληρού σίτου για το έτος 2010 καθορίζεται στα 69 ευρώ/ ha (1 εκτάριο= 10 στρέμματα) δηλαδή 6,9 ευρώ ανά στρέμμα.
Αυτό αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (τεύχος Β΄, αρ. φύλλου 884, 19 Μαΐου 2011).
Θυμίζουμε ότι οι παραγωγοί, προκειμένου να τύχουν της ενίσχυσης του άρθρου 1 της παρούσης υποχρεούνται:
Να εφαρμόζουν τις απαιτήσεις των προτύπων της σειράς AGRO 2 και των σχετικών οδηγιών του ΟΠΕΓΕΠ μέσω των φορέων πιστοποίησης.
Να τηρούν στο σύνολο της εκμετάλλευσής τους τις κανονιστικές απαιτήσεις διαχείρισης και τις ορθές γεωργικές και περιβαλλοντικές πρακτικές, σύμφωνα με άρθρα 4 και 5 του κανονισμού (ΕΚ) αριθμ. 73/2009, όπως αυτές περιγράφονται στην ΚΥΑ 262347/19-3-2010.
Να δέχονται και να διευκολύνουν τους προβλεπόμενους ελέγχους από τις αρμόδιες Εθνικές και Κοινοτικές επιτροπές ελέγχου παρέχοντας οποιοδήποτε συμπληρωματικό στοιχείο ή πληροφορία τους ζητηθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής