Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Δελτίο τύπου Εταιρείας Φίλων Πολιτισμού & Αντιπτέρισης “Ηλιάς”

Η Εταιρεία Φίλων Πολιτισμού & Αντιπτέρισης “Ηλιάς”, με έδρα τον Ηλιά Καρδίτσας, διοργανώνει την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Ιτέας (πρώην Δημαρχείο), αρχαιολογική εσπερίδα με τίτλο: «Χώμα ήμουνα».

Ένα απόβραδο, αντιμέτωπο με το ειδώλιο της Τελικής Νεολιθικής εποχής, την Ηλιάδα όπως τ’ ονομάσαμε, που βρέθηκε στον Ηλιά και που είναι και το σύμβολο του συλλόγου μας. 

Το μίτο θα ξετυλίξουν η αρχαιολόγος κ. Αθανασία Κραχτοπούλου με την διαδραστική διάλεξή της κι η Ηλιάδα με τη δραματοποιημένη αφήγησή της. 

Η συνάντηση θα επισφραγισθεί με τοπικές πίτες, που οι συνταγές τους ανάγονται στο 2000 π.Χ. και λευκό κρασί από τα χίλια παλιά κλήματα, του Θάνου Καραθάνου. 

Κοπιάστε!

«Χώμα ήμουνα. Γερό υλικό το χώμα, σαν ψηθεί! Μόλις βγήκα από το φούρνο έγινα κι άτρωτη! Ας λείπουν τ’ άκρα μου. Η ψυχή πάντα βρίσκεται στο πιο καλά φυλαγμένο μέρος, στο σώμα!»

Ηλιάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής