Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Σε τροχιά ανάπτυξης ο ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 4/3/2023

Σε τροχιά ανάπτυξης ο ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ

Το Σάββατο 4/3/23 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παλαμά με την καθολική συμμετοχή των Αντιπροσώπων του Οργανισμού και αρκετών μελών του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Βασίλειος Γιαννάκος καλωσόρισε όλους τους παριστάμενους και  ιδιαίτερα τους Αντιπροσώπους του Οργανισμού, οι οποίοι συμμετείχαν στη Γ.Σ. με φυσική παρουσία μετά από 2 χρόνια λόγω των περιορισμών της πανδημίας, και τους ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία και το ενδιαφέρον τους για όλα τα θέματα του Οργανισμού.

Στη συνέλευση παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος Κων/νος, οποίος στο χαιρετισμό του ,αναφέρθηκε στο πολύτιμο έργο που παράγουν οι Ο.Ε.Β. εξέφρασε το ενδιαφέρον του και τη στήριξη της Περιφέρειας στις προσπάθειες των διοικήσεων των Οργανισμών και τόνισε τη μείζονα σημασία του 2ου μεγάλου έργου το οποίο υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση για το Νομό Καρδίτσας,  την κατασκευή σύγχρονων κλειστών δικτύων Φύλλου-Ορφανών που θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες άρδευσης, θα ανακουφίσει τους παραγωγούς και θα ενισχύσει το αγροτικό εισόδημα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Οργανισμού, στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή τροχιά του Οργανισμού, η οποία επιτεύχθηκε χάρη, στο ενδιαφέρον και τις τεράστιες προσπάθειες της Διοίκησης, στη  βοήθεια και στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη, του Περιφερειάρχη, των Υπουργών και γενικότερα της πολιτείας οι οποίοι στάθηκαν δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής, ενισχύοντας τον πρωτογενή τομέα με έργα και πράξεις, όπως είναι το έργο της κατασκευής σύγχρονων κλειστών δικτύων Υπέρειας Ν. Λάρισας και Φύλλου-Ορφανών Ν. Καρδίτσας  που άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα 8 μεγάλα έργα που εξήγγειλε και πραγματοποιεί η κυβέρνηση και είναι το δεύτερο έργο στο νομό Καρδίτσας, μετά  από  καθοριστική παρέμβαση του Υπουργού κ. Τσιάρα Κων/νου.

Ως Πρόεδρος του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ κ. Γιαννάκος, ανέφερε συνεχίζοντας, είμαι ιδιαίτερα  ικανοποιημένος διότι μπορέσαμε ως Διοίκηση του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ να προωθήσουμε κατόπιν παρεμβάσεών μας και στενής συνεργασίας με το ΥΠΑΑΤ το συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα εξυπηρετήσει αρδευτικά δυο μεγάλα αγροκτήματα που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Οργανισμού μας, του Φύλλου και των Ορφανών και με δυνατότητα κάλυψης όμορων αγροκτημάτων όπως αυτό της Λεύκης και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε , όπως έχουμε πληροφορηθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει και ο συντοπίτης Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας,  ότι το έργο βρίσκεται στην προκήρυξη της πρώτης φάσης του διαγωνισμού και παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Είναι έργο Σ.Δ.Ι.Τ. προϋπολογισμού  88.066.645 €, περιλαμβάνει 74.650 αρδευόμενα στρέμματα και θα ωφεληθούν 3.730 παραγωγοί. Ειδικά για το Νομό Καρδίτσας θα αρδευτούν στο αγρόκτημα Ορφανών 8.500 στρέμματα και στο αγρόκτημα Φύλλου 12.000 στρέμματα, με περιθώριο επέκτασης και σε στρέμματα όμορων αγροκτημάτων όπως προαναφέρθηκε. 

 Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος ανέφερε ότι, εκτός αυτού η Διοίκηση του Οργανισμού έχει εγκρίνει και προωθεί ένα master plan (γενικό σχέδιο) για τον εκσυγχρονισμό όλων των αρδευτικών συστημάτων του Οργανισμού, την μείωση του κόστους άρδευσης, και τη βελτίωση όλων των υφιστάμενων υποδομών,  μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης.

Το συγκεκριμένο master plan ( γενικό σχέδιο)  περιλαμβάνει:

1. Μελέτη εκσυγχρονισμού των γεωτρήσεων και δικτύων άρδευσης του αγροκτήματος Παλαμά. Η συγκεκριμένη μελέτη έχει εγκριθεί από Δ/νση Τεχ/κών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας και έχει υποβληθεί στη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας για ένταξη σε πρόγραμμα. Θα καλύψει την υφιστάμενη έκταση των δικτύων, περί τα 2.000 στρέμματα, με περιθώριο επέκτασης. Είναι προϋπολογισμού 1.500.000 € .

 2. Μελέτη εκσυγχρονισμού των γεωτρήσεων και δικτύων άρδευσης του αγροκτήματος Βλοχού. Η συγκεκριμένη μελέτη έχει ολοκληρωθεί και είναι προς υποβολή για έγκριση από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Θα καλύψει την υφιστάμενη έκταση των δικτύων, περί τα 3.000 στρέμματα, με περιθώριο επέκτασης. Είναι προϋπολογισμού 3.500.000 €.

 3. Μελέτη εκσυγχρονισμού των γεωτρήσεων και δικτύων άρδευσης του αγροκτήματος Μεταμόρφωσης. Η συγκεκριμένη μελέτη έχει ολοκληρωθεί και είναι προς υποβολή για έγκριση από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Θα καλύψει την υφιστάμενη έκταση των δικτύων, περί τα 3.000 στρέμματα , με περιθώριο επέκτασης. Είναι προϋπολογισμού 3.500.000 €.

 4. Προτάσεις αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας και καθαρισμού αποστραγγιστικών καναλιών σε όλα τα αγροκτήματα δικαιοδοσίας του Οργανισμού ,καθώς και  καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Ενιπέα και επισκευή θυρόπορτας στο ανάχωμα του ποταμού Φαρσαλιώτη. Οι συγκεκριμένες προτάσεις έχουν κατατεθεί με σχέδιο μελέτης προς έγκριση στη Δ/νση Τεχ/κών Έργων Καρδίτσας και έχουν υποβληθεί στον Αντιπεριφερειάρχη για προώθηση και εκτέλεση των εργασιών μέσω προγράμματος και χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

 5. Πρόταση για σύνταξη μελέτης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών (net metering - ενεργειακός συμψηφισμός) για μείωση του κόστους άρδευσης σε ολόκληρη την αρδευόμενη έκταση της δικαιοδοσίας του Οργανισμού. Κατόπιν αυτών έγινε παρουσίαση με power point όλων των πεπραγμένων της διοίκησης για το έτος 2022, τα οποία περιλαμβάνουν: 

α) την αποκατάσταση του μεγαλύτερου μέρους των ζημιών που προκάλεσε ο ΙΑΝΟΣ στην περιοχή, με χρηματοδότηση του ΥΠΑΑΤ η διαχείριση της οποίας έγινε με φειδώ και σύνεση 

β) την συντήρηση και λειτουργία των γεωτρήσεων και των δικτύων άρδευσης

γ) την συντήρηση και λειτουργία του αγροτικού οδικού δικτύου

δ) την συντήρηση και λειτουργία του αποστραγγιστικού δικτύου  

Οι παραπάνω παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν ως επί το πλείστον με τα ιδιόκτητα χωματουργικά μηχανήματα του Οργανισμού, στα οποία έγιναν επισκευές και συντήρηση όπου απαιτούνταν.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος παρουσίασε και ανέλυσε όλα τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού τονίζοντας με έμφαση τη ΜΗΔΕΝΙΚΗ οφειλή του Οργανισμού στη ΔΕΗ, η οποία επιτεύχθηκε μετά από πολλά χρόνια με τεράστιες προσπάθειες της διοίκησης και νοικοκύρεμα των οικονομικών. Δεσμεύτηκε επίσης, τόσο ο ίδιος ως Πρόεδρος όσο και ολόκληρο το ΔΣ του Οργανισμού ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει σ αυτό το επίπεδο τις υποχρεώσεις προς τη ΔΕΗ για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της άρδευσης και κάλεσε όλους να τηρήσουν τους κανονισμούς άρδευσης του Οργανισμού και να είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, έτσι ώστε να μην αναγκαστεί η διοίκηση να γίνει δυσάρεστη σε κανένα παραγωγό διακόπτοντας την παροχή άρδευσης και  βεβαιώνοντας στη ΔΟΥ ανεξόφλητες υποχρεώσεις του. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Οργανισμού ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη των στόχων της διοίκησης του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ, ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Τσιάρα Κων/νο και για την καθοριστική παρέμβαση στο θέμα της επανασύνδεσης της ΔΕΗ την 18-7-2019, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κων/νο για τη στήριξη των προσπαθειών της διοίκησης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Νούσιο Κων/νο για την αμέριστη συμπαράσταση, την προώθηση – επίλυση και πραγματοποίηση αιτημάτων του Οργανισμού, καθώς και όλους τους συνεργάτες που στήριξαν τη διοίκηση στην αντιμετώπιση και επίλυση όλων των θεμάτων που προέκυψαν προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Οργανισμού.

Οι εργασίες της Συνέλευσης συνεχίστηκαν με παμψηφεί έγκριση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και δέσμευση από πλευράς της διοίκησης για τήρηση των αποφάσεων της Γ.Σ. και τη συνέχιση της ανάπτυξης του Οργανισμού.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής