Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Αρχαιολογική Εσπερίδα από την Εταιρεία Φίλων Πολιτισμού & Αντιπτέρισης “Ηλιάς”

Η Εταιρεία Φίλων Πολιτισμού & Αντιπτέρισης “Ηλιάς”, με έδρα τον Ηλιά Καρδίτσας, διοργάνωσε αρχαιολογική εσπερίδα με τίτλο: «Χώμα ήμουνα».

Η εσπερίδα ήταν αφιερωμένη στην Ηλιάδα, το ειδώλιο της Νεολιθικής εποχής, το οποίο αποκαλύφθηκε στην περιφέρεια του Ηλιά και αποτελεί το σύμβολο του συλλόγου μας. 

Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Ιτέας η αρχαιολόγος κ. Αθανασία Κραχτοπούλου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας καθήλωσε το κοινό με τη διαδραστική διάλεξή της κι η Ηλιάδα φανέρωσε μια ιστορία της μέσω της δραματοποιημένης αφήγησης των Ιωάννας Γιαννακοπούλου και Ηλία Κοντοβάιου, όπως τη φαντάστηκε και την αποτύπωσε σε κείμενο ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης. 

Η βραδιά έκλεισε με τοπικές πίτες, που οι συνταγές τους ανάγονται στο 2000 π.Χ. από τις φίλες του συλλόγου και λευκό κρασί από τα χίλια παλιά κλήματα, του Θάνου Καραθάνου. 

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους που στήριξαν άλλη μια φορά τις δράσεις μας κάνοντας το μικρό μας χωριό, να φαντάζει μεγάλο. 

Το επόμενο κάλεσμα στις 19 Ιουλίου, παραμονή της γιορτής του προφήτη, με την Ηλιογιορτή μας.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο fb: “Εταιρεία Φίλων Πολιτισμού & Αντιπτέρισης “Ηλιάς”

https://www.facebook.com/Ilias.Iliogiorti για να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας και να γίνετε μέλος μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής