Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η ιστορία του ΕΝΙΠΠΕΑ...

 
(του Αχιλλέα Μπαλαντίνα)

.Οι πρώτοι παίχτες του Ενιππέα ήταν:Λέανδρος(Λούλης)Θανόπουλος(ιδρυτής,τον έλεγαν και παππού),Βασίλης Αθ. Ανδρεάδης,Γιώργος Στεφανόπουλος(τζίμας),Θύμιος Καραγιάννης,Νίκος Γρ. Καφάσης,Ναπολέων Μιχαλόπουλος,Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος,Βαγγέλης Απ.Ζιάκας(αρχηγός,σέντερ φόρ)Γιάννης Γεωρ. Μακρής,Δήμος Μακρής,Δημήτρης Παππάς(κουτσινέλης),Γιώργος Γλυμπάτσης,Μιλτιάδης Μπανταγκιώνης,Γιώργος Κέλλας,Αχιλλέας Μακρής(μπότσκας,τερματοφύλακας),Βαγγέλης Αθ. Μακρής,Τάκης Απ. Κωστούλας, Κων/νος Αθ. Χριστοδούλου και Βάιος Χαρκοπλιάς.
Την Κυριακή 31/07/1955 στα εξώστια της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου εκλέχτηκε το πρώτο Δ.Σ του Ενιππέα:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Γεώργιος Καραγιάννης
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Βασίλειος Αθ. Ανδρεάδης
ΤΑΜΙΑΣ:Στέφανος Παπαευθυμίου
ΕΦΟΡΟΣ:Χαρίλαος Κέλλας
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:Χρήστος Κων Μακρής,Ευάγγελος Αθ. Παππάς,Κων/νος Νικ. Μακρής(ντινιάς),Ξενοφών Χριστοδούλου και Θύμιος Ντάλλας.

2/08/1955:1ος αγώνας Ενιππέας-ΑΕΚαμμινάδων(θεσσαλική ηχώ εφημερίδα Καρδίτσας):
"Οι φίλαθλοι του Ενιππέα χειροκρότησαν την ομάδα τους για την υπέροχη νίκη της με 3-0.Ο Ενιππέας με ηγέτη τον Ζιάκα έκανε ένα απο τα υπέροχα και θεαματικά παιχνίδια του.Απέδειξε οτι αγωνίζεται με ομαδικό και αθλητικό πνεύμα,με τέχνη και δυναμικότητα.Τα τέρματα πέτυχαν:δυο γκόλ Ζιάκας(11' και 14') και ένα γκόλ ο Παππάς(κουτσινέλης) στο 70', ο οποίος υπήρξε σε όλο τον αγώνα αεικίνητος και εκπληκτικός σε απόδοση".

14/08/1955:2ος αγώνας Ενιππέας-Ατρόμητος Παλαμά(θεσσαλική ηχώ εφημερίδα Καρδίτσας):
"Χιλιάδες φίλαθλοι παρακολούθησαν με αγωνία το μεγάλο αγώνα.Ήταν μια συνάντηση πείσμονη και δυναμική, όπου ο Ενιππέας νίκησε με 1-0.Οι Ενιππείς απο την αρχή απέκτησαν πρωτοβουλία.Οι Παλαμιώτες κινδυνεύουν.Προς το τέλος του Α' ημιχρόνου ο Ζιάκας ανοίγει τον έξω δεξιά.Ο Κωστούλας κατεβαίνει ταχύτατος και πετά μια ψηλοκρεμαστή μπαλιά.Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου σηκώνεται να αποκρούσει αλλά δεν προφταίνει.Εκεί καιροφυλακτεί ο πονηρός(κουτσινέλης) και με κεφαλιά στέλνει στο 44' τη μπάλλα στα δίχτυα(0-1).Στο Β' ημίχρονο ο Ατρόμητος κυριάρχησε στο γήπεδο,αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.Ο τερματοφύλακας Χαρκοπλιάς, ήρωας του αγώνα.Οι οπισθοφύλακες Μακρής,Μιχαλόπουλος και Δήμος πέτυχαν να διατηρήσουν τη νίκη.Το Δ.Σ του Ενιππέα προσπαθεί να εξυψώσει την ομάδα σε μια απο τις ισχυρότερες της υπαίθρου". 














2 σχόλια:

Παύλος Σαμαράς είπε...

Φίλε Αχιλλέα πολή καλή η αναδρομή σου στήν Ομάδα μας τό ΕΝΙΠΠΕΑ....

Παύλος Σαμαράς είπε...

Πολύ καλό φιλαράκι....

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής