Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

- Γίνε και συ συμμέτοχος στην ενημέρωση της Ιτέας...


















Αγαπητοί φίλοι του blog της Ιτέας, γεια σας.
Αν και δεν είμαι απολύτως σύμφωνος σ’ αυτό που υποστηρίζουν πολλοί, ότι δηλαδή η νέα σύγχρονη τεχνολογία μας «ενώνει», εν τούτοις την χρησιμοποιούμε εδώ, περισσότερο όχι για να «ενωθούμε», αυτό το θεωρούμε δεδομένο, αλλά για να δημιουργήσουμε ένα σημείο αναφοράς και να προβάλουμε το χωριό μας έξω από τα φυσικά όριά του. 

Η διαδικτυακή μας κοινότητα λοιπόν, έχει περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα γύρω από την ιστορία και τα νέα του χωριού μας, αλλά προσφέρεται ακόμα για την ανταλλαγή οποιαδήποτε σχολίων, παρατηρήσεων, απόψεων, προτάσεων και λύσεων γύρω από οποιοδήποτε θέμα.

Η μέχρι τώρα συμμετοχή σας εδώ ήταν μικρή και υποτονική, με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Γι’ αυτό λοιπόν με πολύ μεγάλη χαρά θα περιμένουμε να μας στείλετε τις δικές σας απόψεις, ιστορίες, άρθρα, φωτογραφίες, και ότι άλλο θέλετε, και γενικότερα ότι υλικό νομίζετε ότι έχει ενδιαφέρον και θα φανεί χρήσιμο για τους συγχωριανούς μας.

Με την δική σας συμμετοχή η διαδικτυακή εφημερίδα μας θα εμπλουτίζεται, θα δυναμώνει και θα γίνει ένα πολύτιμο και χρηστικό εργαλείο στην υπηρεσία όλων των συγχωριανών.

Παράλληλα με την συχνή ενημέρωση και την ποιότητα του περιεχομένου της, θα μας κάνει να αισθανόμαστε όλοι χαρούμενοι και υπερήφανοι για τον τόπο μας.

Νοιώθω την υποχρέωση να ζητήσω συγνώμη εκ των προτέρων για τα όποια λάθη έχουν γίνει η μελλοντικά θα προκύψουν, που θα διορθωθούν μόνο με την δικιά σας βοήθεια και συμβουλή.

Για κάθε σας απορία σχετικά με το blog επικοινωνήστε μαζί μου για να ενημερωθείτε
Email: pavlsam@hotmail.com

Με φιλικούς χαιρετισμούς
   Παύλος Σαμαράς

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παύλο βλέπεις εσυ κάποιο επίπεδο παιδείας να υπάρχει στο χωριό μας;
Υστερόβουλα είναι τα περισσότερα.
Ας εκτεθούν 10-20 να τραβήξουν το κουπί και οι άλλοι από πίσω είτε να απολαμβάνουν(αδαπανως),είτε να αμπελοφιλοσοφουν,είτε να υποσκάπτουν δολίως χωρίς καμία ιδέα,είτε είτε είτε. ..
Δε χρειαζόταν αυτή η ανάρτηση.Χρόνια τώρα η Ιτεα υπάρχει στα ιντερνετικά φορά.
Πότε φίλε μου δεν έμαθε ο Κουτσιαριωτης να συμμετέχει στα κοινα.Δεν θέλει καλοπιασιμο.
Και προσέξτε εκεί στο Σύλλογο...νομίζω ότι θα δηλώσουν οι Κουτσιαριωτες κορεσμό μετά από λίγο καιρό.Δεν έχουν εκτιμήσει σωστά ότι αυτα που κάνετε βγάζουν όλους μας από την αφάνεια και την τοπική ανυποληψία.
Ποια είναι η βοήθεια;Να στρώνουμε τα τραπέζια και τις καρέκλες στο πανηγύρι;Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία...
Όταν ακόμη τις αποφάσεις και τις κρίσεις μας για τα κοινα τις επηρεάζουν οι διαπροσωπικές σχέσεις εξάρτησης τι να πούμε;
Ένας που ζει εκτός χωριού για χρόνια,αν έρθει τώρα τι διαφορετικό θα δει;τι έχει αλλάξει;
περιμένεις λοιπόν να σου στείλουν άρθρα γνώμες ποιήματα και νουβέλες για δημοσίευση;
Εχω μεγαλύτερες προσδοκίες για τον τόπο μου.
Καθ δυστυχώς εμείς που ζούμε εδώ βιώνουμε την καταπίεση και φθορά της μιζέριας που διέπει την κοινωνική μας ζωή.

Παύλος Σαμαράς είπε...

Θα συμφωνήσω φίλε μου με τις σωστές παρατηρήσεις σου, μόνο που πέφτεις και συ στην ίδια παγίδα και γράφεις ανώνυμα.
Οπότε ούτε και συ θέλεις να "εκτεθείς" και να τραβήξεις κουπί μαζί μας οπως λες, προσθέτοντας ενα μικρό λιθαράκι για το καλό του τόπου μας.
Ας είναι όμως έστω κι έτσι....

Ανώνυμος είπε...

Αν η ανωνυμία ήταν το πρόβλημα θα είχε λυθεί... με την... ανωνυμία.
Το θέμα δεν είναι να γράφεις επώνυμα, αλλά αν και τί γράφεις.
Τελοσπαντων μεγάλη και υποκειμενική κουβέντα.
Καλή δύναμη σας εύχομαι.

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

Πως βοηθάς έναν σύλλογο ή μια ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται(όσο τους κόβει το μυαλό) με τον τόπο τους και με τα κοινά;; Λες "Πότε φίλε μου δεν έμαθε ο Κουτσιαριωτης να συμμετέχει στα κοινα" κι εγω σου λέω ότι ποτέ δεν συμμετείχε, πάντα απο την καρέκλα του καφενείου έκρινε. Σου θυμίζω τι έγινε με το Λύκειο, τρέχαν 5-10 άνθρωποι και υπόλοιποι λέγανε "έλα μωρέ δεν γίνεται τίποτα, αφού είπαν θα το πάρουν τελείωσε θα το πάρουν". Με τι τρόπο θα αλλάξεις αυτά τα μυαλά των Κουτσαριωτών έτσι ώστε οι κρίσεις τους να μην επηρεάζονται απο τις διαπροσωπικές σχέσεις;; Μόνο κρίνοντάς τους απ'εξω ή μπαίνεις κι εσυ μέσα, έστω κουβαλώντας τραπέζια και καρέκλες;; Όταν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία θα σου ρθει και μια ιδέα η οποία θα προσφέρει στον τόπο σου. Εκτός αν αναφέρεσαι σε άλλου είδους κοινά, τα της Δημοτικής Αρχής και όχι του συλλόγου. Αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το μπλόγκ για να κρίνει ή να επιτεθεί στη Δημοτική Αρχή ή δε ξέρω κι εγω που αλλού, ας το κάνει αλλά δεν νομίζω ότι απο δω μέσα μπορεί να αλλάξει κάτι. Μη ξεχνάς όμως ότι έδω μέσα κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί πολύ ενδιαφέροντα και αξιόλογα κείμενα που αφορούν τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας, όπως για παράδειγμα "Ο Καραγκούνικος γάμος" που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Θέλω να πω με αυτό το παράδειγμα ότι δε βοηθάς μόνο κουβαλώντας καρέκλες και τραπέζια αλλά και με μια σοβαρή γραφή η οποία αφορά τον τόπο, τον χαρακτήρα, τα έθιμα και τους ανθρώπους του. Τώρα σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις, αν υπάρξει κορεσμός όπως λες, είναι πολύ πιθανό, και γι αυτό άλλωστε οι εκδηλώσεις του συλλόγου περιορίζονται σιγά σιγά και θα καταλήξουν σε 2-3 το χρόνο, διαφορετικού χαρακτήρα και περιεχομένου. Τέλος πάντων, νομίζω ότι και με τη βοήθεια του συλλόγου η κοινωνική μας ζωή δεν χαρακτηρίζεται απο μιζέρια αλλά απο πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα. Άλλο είναι που την καταπιέζει, το χρήμα που δεν υπάρχει.......

Λές ...."Εχω μεγαλύτερες προσδοκίες για τον τόπο μου"....

...σου λέω: έλα να συμπορευτούμε έχουμε κι εμείς μεγάλες προσδοκίες για τον τόπο μας φίλε μου.

Παύλος Σαμαράς είπε...

Υ.Γ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΊΛΟ ΑΝΩΝΥΜΟ

Πάντως αν έρθει τώρα ένας όπως λες Κουτσιαριώτης που ζει εκτός χωριού για χρόνια θα διαπιστώσει ότι:
1- Θα βρεί 4 τμήματα παραδοσιακού χορού απο όλες τις ηλικίες.
2- Θα βρεί σχολή για μουσική και μουσικά όργανα επίσης για όλες τις ηλικίες.
3- Θα βρεί δανειστική βιβλιοθήκη
4- Θα βρεί παιδική ομάδα θεάτρου
5- Θα βρεί αρχείο με παλιές και νέες φωτογραφίες καθώς και βίντεο με τις εκδηλώσεις του χωριού μας.
6- Θα βρεί αίθουσες διαμορφωμένες για όλα τα παραπάνω στο παλιό μας Δημοτικό Σχολείο που ήταν έρμαιο στον καθέναν.
7- Θα βρεί το παλιό Κοινοτικό γραφείο γεμάτο παιδιά να παίζουν και να συζητούν τα δικά τους προβλήματα στον δικό τους χώρο.
8- Θα βρεί το καλοκαίρι ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις Φεστιβάλ "Ενιππέα".
9- Θα βρεί και θα δεί διάφορες εκδηλώσεις, εκδρομές,γιορτές που έβγαλαν τον κόσμο έξω να χαμογελάσει και που δεν υπήρχαν μέχρι χθές καθώς και άλλα πολλά που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή....
Καί όλα τα παραπάνω έγιναν τόσο γρήγορα, και με τόσο μεράκι απ΄όλους, που μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε και να τελειώσουμε αυτό που αναλάβαμε...

Ετσι για την ιστορία...!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής