Τρίτη 21 Μαΐου 2013

- Μηχανάκια πειραγμένα η νεα μάστιγα θορύβου στην Ιτέα

Είναι παντού!!!
Στο χωριό μας κυκλοφορούν διάφορα άτομα με μηχανάκια, τα οποία κάνουν πολύ θόρυβο.
Ο θόρυβος προκαλείτε είτε απο αλλαγμένες (παράνομες) εξατμίσεις είτε απο χαλασμένες εξατμίσεις.
Ειδικά το βράδυ όταν υπάρχει ησυχία στο χωριό, ο ήχος είναι πολύ έντονος και ενοχλητικός.

Κίνητρα
Αλλαγμένες εξατμίσεις, π.χ. για λόγους αύξησης της ιπποδύναμης.
Απλή "μαγκιά".
Απλή αμέλεια.
Έλλειψη αυτοπεποίθησης η προσοχής

Φταίξιμο
Το πρόβλημα το δημιουργούν κυρίως τα μηχανάκια όλων των κυβικών με τις κομμένες εξατμίσεις, αλλά και τα αυτοκίνητα, που παραβιάζουν το όριο ταχύτητας μέσα στο χωριό, και κυρίως τις ώρες κοινής ησυχίας και τις μεταμεσονύχτιες.
Αμφισβητείται κάθε έννοια σεβασμού στον συνάνθρωπο, μπροστά στην κακώς εννοούμενη «διασκέδαση» των οδηγών.
Η έλλειψη επιτήρησης από τα αρμόδια όργανα της τροχαίας, η έλλειψη ενημέρωσης και προειδοποίησης των οδηγών καθώς και η μη ύπαρξη πινακίδων και σήμανσης, δίνουν την εικόνα της μη ελεγχόμενης περιοχής.
Η δεύτερη ματιά όμως μεταφέρει την ευθύνη στου κατοίκους, οι οποίοι δεν αντιδρούν συλλογικά σε αυτήν την ηχορύπανση.

Πρώτα Βήματα
Η προσπάθεια να πεισθεί το ένα άτομο (ένας νεαρός) με ήρεμο τρόπο δεν αποδείδει.
Η έκκληση στον πατέρα του - λέγοντας τον ταυτόχρονο πως θα υπάρξουν και άλλα μέτρα - πάλι δεν αλλάζει την κατάσταση.

Το θέμα όμως που πολύ θα αποβάλλουν με το πλέον κλασσικό "έλα μωρέ" είναι πολύ σοβαρό.
Τα άτομα αυτά ασκούν ουσιαστικά βία.
Απο την μία, επιβάλλουν βίαια την θέλησή τους, αγνοώντας την ενόχληση που προκαλούν.
Απο την άλλη, εξαναγκάζουν (εδώ πάλι η βία) κάποιο άτομο που θέλει να αμυνθεί σε νομικά μέτρα, ακόμα και εάν δεν θέλει να τα λάβει.

Άγνοια
Μάλλον φταίει η άγνοια.!!!
Ίσως δεν ξέρουν, ότι αυτή η ηχορύπανση μπορεί να προκαλέσει ακόμα και σωματικό πόνο σε ορισμένα άτομα.
Για παράδειγμα, άτομα που πάσχουν από ημικρανίες, έχουν πολύ υψηλότερη ευαισθησία στον θόρυβο. Ο θόρυβος μπορεί να προκαλέσει κρίση ημικρανίας. Εάν ξέσπασε μία κρίση, αυξάνετε η έντασή της από θορύβους. Η ηχορύπανση συμβάλλει γενικά στο να νιώθει το άτομο ποιο άβολα, χωρίς να καταλαβαίνει καλά καλά την πηγή της ...

Επίλυση
Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Δεν φτάνει μόνο η αγανάκτηση και η απλή διαμαρτυρία.
Ζητάμε από την αστυνομική διεύθυνση και τον Δήμο να πάρουν άμεσα μέτρα και να προστατέψουν την ποιότητα της ζωής και την υγεία μας.
Υπενθυμίζουμε ότι είναι δικαίωμα όλων των πολιτών να ζούμε σ’ ένα προστατευμένο περιβάλλον, το οποίο δεν πρέπει να θεωρείται “χάρη”, αλλά καθήκον και του Δήμου.
Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους Κουτσιαριώτες να ευαισθητοποιηθούμε, να σεβαστούμε, να διαφυλάξουμε αλλά και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: το δικαίωμα στην ξεκούραση, την ησυχία στο σπίτι και την ηρεμία, την σωματική και ψυχική μας υγεία

Η επίλυση είναι ουσιαστικά συλλογική.
Δεν χρειάζεται κάν ο νόμος, εάν αντιδράσουμε όλοι συλλογικά.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια προβλήματα αντιμετωπίζονται μόνο με κοινωνική συνείδηση που καλλιεργείται στο παιδί από το σχολείο κ το περιβάλλον του. Δυστυχώς στο νεοελληνικό περιβάλλον το πρώτο είναι ανύπαρκτο κ το δεύτερο σπάνιο.

Οποιαδήποτε κατασταλτική λύση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Το πρόβλημα πάντως είναι υπαρκτό...

Κώστας Μητράκος είπε...

Παυλο μη ... μαλωνεις τα παιδια !!! Καλλιο ''πειραγμενα μηχανακια '' παρα πειραγμενες ... κυβερνησεις !!!

Βάσια Ανδρεάδη είπε...

Το αστειο ειναι πως αν τους κανεις παρατηρησει σου την λενε κιολας πως δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας και δεν μπορεις να τους κανεις κατι...

Κώστας Μητράκος είπε...

Βασια !!! τα παιδια ειναι ... ''τσαμπουκαδες '' γι' αυτο συμπεριφερονται ετσι !!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το να μην πειράζουμε τα παιδιά μας κατέστρεψε σε πολλές περιπτώσεις.
Στα χρόνια μου ένας περνούσε με σούζα μέσα από τα μαγαζιά,τρελαινε τον κόσμο και ο πατέρας του που καθόταν στον Τζιφουλη τον καμαρωνε κιόλας. Τι να πεις;

Ένα μόνο θα υπενθυμίσω...
Ας αναλογιστούμε πόσα θανατηφόρα ατυχήματα έχουν γίνει στο χωριό μας με μηχανάκια... Πόσα παιδιά χάθηκαν από ανάμεσα μας και αλλά που έμειναν καθηλωμένα σε αμαξιδια.
Δεν είναι θέμα θορύβου (μόνο).
Ας φυλαξουμε όλοι τα παιδιά μας, ας τα προστατέψουμε.Χρειάζεται να τους θεσπισουμε και να τους επιβάλουμε την τήρηση κάποιων ουσιαστικών κανόνων.
Προσοχή στα μηχανάκια και στο ποτό.
Αυτα τα δύο σκοτώνουν τα παιδιά μας.
Όχι αλλά εκκλησάκια στους δρόμους μας

Μίλτος Αναστασίου είπε...

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ, ΜΕ ΑΦΟΡΝΗ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ iteakarditsas.blogspot,ΠOY EXEI NA KANEI ΜΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΘΟΡΥΒΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΠΑΛΗΚΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙΤΕ ΜΑΓΚΕΣ Η ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΕΡΣΙΜΟ.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΑ
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ...!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΤΣΟΥΚ

Ανώνυμος είπε...

Τελικά όσα χρόνια και ας περάσουν η νοοτροπία από τους κατοίκους της δημοτικής κοινότητας ιτεα και κιρρας δεν θα αλλάξει καθόλου θέλετε να έχετε κόσμο άλλο δεν θέλετε να έχετε πειραγμένα μηχανακια όταν όμως η μαγαζάτορες φέρνουν τους αλκοολικούς πελάτες του στα σπίτια τους δεν λέτε κάτι αλλά όταν όμως κάνουν θόρυβο ένα μηχανάκι το λέτε έπρεπε να ΝΤΡΈΠΕΣΤΕ.!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής