Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ψεκασμοί για την καταπολέμηση κουνουπιών στον Δήμο μας

Ξεκίνησαν οι επίγειοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλο το δήμο Παλαμά, στην πόλη και στις τοπικές κοινότητες, στα πλαίσια των ενεργειών που γίνονται για την προστασία της δημόσιας Υγείας.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Παλαμά κ. Κ. Πατσιαλής, τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για τους ψεκασμούς, είναι κατάλληλα και εγκεκριμένα από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φιλικά στο περιβάλλον, ούτως ώστε οι ψεκασμοί να είναι ακίνδυνοι για τους ανθρώπους.
Οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών έγιναν από το δήμο Παλαμά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, από εξειδικευμένα συνεργεία. 
Όπως είναι γνωστό, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, για την προστασία της δημόσιας υγείας καθώς και για την περιστολή του παράγοντα όχλησης και των λοιπών δυσμενών επιπτώσεων από τους πληθυσμούς των κουνουπιών, κρίνει απαραίτητη την ανάγκη εφαρμογής προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών με ψεκασμούς δημόσιων χώρων που είναι εστίες συγκέντρωσης και αναπαραγωγής εντόμων επικίνδυνων για την μετάδοση ασθενειών.

Ενημέρωση πολιτών
Παράλληλα, οι δημόσιες Αρχές ενημερώνουν τους πολίτες για τις ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβούν οι ίδιοι στο χώρο τους, ώστε να μειωθούν οι εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών και έτσι να ελαχιστοποιηθεί η ευχέρεια πολλαπλασιασμού τους και η πυκνότητα των πληθυσμών τους.

Η μείωση των εστιών μπορεί να επιτευχθεί:
- Με την επιχωμάτωση μικρών κοιλοτήτων του εδάφους....
- Με τον συνεχή καθαρισμό οικοπέδων από την πυκνή βλάστηση και τον καθαρισμό διαφόρων αγωγών και δεξαμενών νερού, των καταλυμάτων οικόσιτων ζώων, κ.λπ.
- Με τον περιορισμό ή την εξάλειψη εστιών που βρίσκονται εντός των κατοικιών, όπως είναι τα σημεία όπου λιμνάζουν ύδατα, όπως αποχετεύσεις, διαρροές των συστημάτων ύδρευσης, δοχεία αποθήκευσης νερού ή άλλα αντικείμενα ή κατασκευές που κατακρατούν νερό της βροχής ή ποτίσματος, εγκαταλελειμμένοι χώροι και κτίρια όπου συνήθως συσσωρεύονται απορρίμματα πάσης φύσεως, κ.λπ.
- Με την εξάλειψη των εστιών, π.χ. απομάκρυνση στάσιμου νερού από διακοσμητικές δεξαμενές στις αυλές των σπιτιών, από πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων, θεμέλια νεοαναγειρόμενων οικοδομών, από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, υδρορροές, κλπ, κούρεμα γρασιδιού, πότισμα φυτών κατά τις πρωινές ώρες κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής