Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

- Πληρωμές ποιοτικό παρακράτημα Σκληρό Σιτάρι 2013 – Γιατί δεν πληρωθήκατε;

Οι αιτίες που δεν πληρώθηκε κάποιος παραγωγός το ποιοτικό παρακράτημα στο σκληρό σιτάρι είναι πολλές.

Ας δούμε τις κυριότερες από αυτές:
1. Δεν έκανε ολοκληρωμένη διαχείριση (AGRO 2.1 - 2.2) για την καλλιεργητική περίοδο 2011 – 2012
2. Ο παραγωγός κατά τη δήλωση των στοιχείων του στον ΟΠΕΓΕΠ έκανε κάποιο λάθος όσον αφορά το όνομα, το επίθετο του ή το ΑΦΜ του και το λάθος αυτό δε κατέστει δυνατόν να διορθωθεί από το φορέα πιστοποίησης ή το μελετητή του.
3. Στην ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης ΕΔΕ του 2012 ΔΕΝ επιλέχθηκε το πεδίο σύμφωνα με το οποίο κάποιος παραγωγός επιθυμεί να λάβει ενισχύσεις που προέρχονται από το άρθρο 68 (ποιοτικό παρακράτημα). Το λάθος αυτό μπορεί να έγινε είτε από τον παραγωγό, είτε από το συντάκτη της ΕΔΕ στην ένωση ή το συνεργείο της ΠΑΣΕΓΕΣ.
4. Αν κάποιος παραγωγός δήλωσε έκταση που έχει καλλιεργηθεί με πιστοποιημένο σπόρο σκληρού σιταριού μεγαλύτερη, σε σχέση με τα «καρτελάκια» που δηλώθηκαν τότε ΔΕΝ πληρώνεται.
5. Αν το τιμολόγιο που αφορά τον πιστοποιημένο σπόρο σκληρού σιταριού δεν καλύπτει των ακριβή αριθμό καρτών που απαιτούνται ο παραγωγός δεν πληρώνεται καθόλου.
Διορθώσεις γίνονται;
Αν έχει γίνει κάποιο λάθος πάνω στα στοιχεία του παραγωγού ή στην ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης τότε διορθώσεις είναι δυνατόν να γίνουν και το ποιοτικό παρακράτημα να πληρωθεί κανονικά τον Ιούνιο.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
 
Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, Μελετητής
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής