Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Νέα αυτοδιοικητική κίνηση στον Δήμο Παλαμά

Μια νέα αυτοδιοικητική κίνηση δημιουργήθηκε την Κυριακή στο δήμο Παλαμά, μετά από συναντήσεις και διαβουλεύσεις πολλών μηνών, στην πόλη του Παλαμά και στις τοπικές κοινότητες.

Με απρόσμενη συμμετοχή δημοτών, κυρίως από τον Παλαμά και αντιπροσωπευτικά από τις δημοτικές ενότητες Σελλάνων και Φύλλου, παρουσιάστηκε και συζητήθηκε το Σχέδιο Διακήρυξης της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, που έγινε αποδεκτό από τους παριστάμενους, οι οποίοι ενέκριναν και την ίδρυση της αυτοδιοικητικής παράταξης.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν τα αμέσως επόμενα βήματα της Κίνησης και τέθηκαν οργανωτικά ζητήματα.
Αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση να γίνει την προσεχή Πέμπτη (στο κέντρο «Πευκάκια», στις 6 μ.μ.), όπου θα συγκροτηθούν οι Επιτροπές: Οργανωτική - συντονιστική, επιτροπή Προγράμματος, κ.λπ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης πάνω στο Σχέδιο διακήρυξης, πήραν το λόγο πολλοί δημότες που έθεσαν διευκρινιστικά ερωτήματα και έκαναν τοποθετήσεις σχετικά με τις αρχές και τους στόχους της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης.

Ανάμεσα σε άλλα, θίχτηκαν ζητήματα όπως:
- Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δήμο και την τοπική κοινωνία.
- Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, πώς αλλοιώθηκε εξαιτίας του «Καλλικράτη» και της οικονομικής κρίσης, και πώς μπορεί να γίνει και πάλι πραγματική αυτοδιοίκηση.
- Ακούστηκαν προτάσεις για την ανάδειξη μιας αυτοδιοίκησης, που θα είναι κοντά στον πολίτη, που θα ασκεί κοινωνική πολιτική με ανάπτυξη δικτύων αλληλεγγύης και στήριξης των συνδημοτών που έχουν αυξημένα προβλήματα.
- Τέθηκε η ανάγκη συμμετοχής νέων ανθρώπων και νέων επιστημόνων στην αυτοδιοικητική παράταξη, που ως αυριανή δημοτική αρχή θα αναλάβει να σχεδιάσει το μέλλον του Παλαμά και των χωριών του δήμου, το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.
- Τονίστηκε, επίσης, ότι η νέα αυτοδιοικητική κίνηση δεν αφορά ούτε απευθύνεται σε κόμματα και σε εκτιθέμενους τοπικούς παράγοντες, αλλά στην κοινωνία, σε φορείς και ενεργούς πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής