Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Έκανες το λάθος να συνταξιοδοτηθείς σε μικρή ηλικία;

Αν υπήρχε τρόπος το Ελληνικό ΚΡΑΤΟΣ να σε εξαφάνιζε από προσώπου γης γιατί είχες την ατυχία να δουλέψεις από την παιδική σου ηλικία και να έχεις ένσημα σε νεαρή ηλικία για να συνταξιοδοτηθείς, αφού βέβαια σου το επιτρέπει και το ίδιο,...τότε θα το έκαναν με μεγάλη τους χαρά.

Αλλά αφού δεν επιτρέπεται ο “θάνατος σου” με αυτόν τον τρόπο εφεύρε, μια σειρά από περικοπές στην σύνταξη σου, για να σε εξαφανίσει τουλάχιστον με ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ τρόπο έναντι των άλλων συνταξιούχων.

Πρώτο μέλημα τους να σε διαβάλουν μέσο των παρακρατικών καναλιών βάζοντας παπαγαλάκια ευτραφή, να λένε από την ασφάλεια της κάμερας χωρίς ουσιαστικό αντίλογο από εσένα κατακαημένε 55αρη, ότι «που δούλεψαν για να συνταξιοδοτούνται σε αυτήν την ηλικία;».

Τώρα φταίω να απαντήσω σε κάτι τέτοιους ότι όταν εσείς παίζατε με τις κούκλες, και μετέπιπτα με τα “ανύπαρκτα” αντρικά σας όργανα, εγώ δούλευα και έβαζα ένσημα;

Όσο για την ανεξάρτητη δικαιοσύνη και κυρίως τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, να τους “ευχαριστήσουμε” που για άλλη μια φορά, μας έδειξαν με την δήθεν αμεροληψία τους, ότι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ θεωρείται η μείωση μιας σύνταξης λόγο του ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ της ηλικιακής διαφοράς, παραβλέποντας τον λόγο συνταξιοδότησης αφού είναι μια ενέργεια που προέρχεται μέσα από νομοθετήματα, όπου και οι ίδιοι έχουν αποδεχτεί σαν νόμο του κράτους μέσα από συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν διάβασα πουθενά στο Σύνταγμα της Ελλάδας να αναφέρεται σε ηλικίες συνταξιούχων αλλά μόνο αν πληρούν τις προϋποθέσεις βάση των νόμων του κράτους.

Εκεί μάλλον πήδηξαν σελίδα οι κατά τα άλλα ευσεβείς συνταγματολόγοι – δικαστές.

Λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι συνταξιούχοι όπως και εγώ λόγο ότι είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι αυτής της χώρας συμπερασματικά, και εν πλήρη συνειδήσει και ειλικρίνεια, σας λέω ότι:

Απολαμβάνετε τη νέα σας ζωή ως νέοι συνταξιούχοι, τα βράδια να κοιμάστε συνειδησιακά ήσυχοι εφόσον δουλέψατε συνεπέστατα 30-40 συνεχόμενα χρόνια, να χαίρεστε την οικογένειά σας κάθε μέρα, αδιαφορώντας τελείως για τα επικριτικά σχόλια περί τεμπελιάς, κατασπατάλησης κρατικών ταμείων, «τσάμπα» χρημάτων προς εσάς (τα οποία εκτιμώ ότι πηγάζουν κατά 50% από άγνοια και 50% από φθόνο, ζήλεια ή άλλες προθέσεις), να "απολαμβάνετε" την ελευθερία σας (φτωχότεροι μεν, ευτυχέστεροι δε), να διαβάζετε, να γράφετε, να μαθαίνετε, να ενημερώνεστε, να μετακινείστε, να ταξιδεύετε, και να ασχολείστε με ότι και όποτε θέλετε εσείς..!!!

Παύλος Σαμαράς

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O.K.Εσυ και πολλοί άλλοι δουλέψατε 30-40 χρονια [υποθέτω στον ιδιωτικό τομέα]πληρώσατε τις εισφορές σας και πήρατε την σύνταξή σας....ΟΜΩΣ.!!!!!Πότε πρόλαβε να πληρώσει τις εισφορές του ο ΒΟΛΕΥΤΗΣ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ και ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ώστε να πάρουν 2η σύνταξη για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν...Εγώ με το ΠΑΣΟΚ είδα μιά Ελλάδα προόδου και ανάπτυξης...πήραν σύνταξη οι σαρανταρηδες-πενηντάρηδες [διορισμένα παιδιά του κομματικου στρατού στο δημόσιο κηφηναριό και στις ΔΕΚΟ με μισθούς πείνας??].Πήραν και επίδομα τυφλών συμπολίτες μας με αετίσο βλέμμα...Ολοι αυτοί-ές που πήραν σύνταξη μετά απο 15-25 χρονια εξουθενικής εργασίας στο Δημόσιο πότε πρόλαβαν και πλήρωσαν τις εισφορές τους για τη σύνταξή τους και την υγειονομική τους κάλυψη για τα επόμενα 40-50 χρόνια..δεν το επιβεβαιώνει καμιά αναλογιστική μελέτη. Δυστυχώς η πολιτική ανανεώνεται με παιδιά των κομματικών στρατών και επαγγελματίες συνδικαλιστές που πήραν κάτι συντάξεις και εφ απαξ...που έπρεπε ο λαός να ζήσει αυτή την εξαθλίωση για να τα μάθει...Σήμερα λοιπόν που ο νέος για να ζήσει αναγκάζεται να ξενητευθεί σου λένε,οτι,ολα σε τελευταία ανάλυση βρίσκουν την απάντησή τους στην ορθή πολιτική...που κατά τα φαινώμενα το 'χει σκάσει προς στο μέλλον κι αυτοί χορεύουν το =Γιε μ΄ στα πέντε βιλαέτια,φάτε πιέτε μωρ'αδέλφια..

Ανώνυμος είπε...

Για ποιον ιδιωτικό τομέα μιλάμε; Αυτόν που έκανε δουλειές με το δημόσιο;τον κρατικοδίαιτο;γιατί δεν βλέπω κανέναν ιδιώτη ελληνα να κάνει καμία μπίζνα τώρα.τα λεφτά και έξω όλοι...και οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα δανεικά από το πασοκικό κράτος πήραν και τώρα θέλουν και από το συριζαικο(έτσι ελπίζουν).λοιπόν τα μπικικινια τέλος.επενδύσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό,ποιότητα κλπ. οι αγρότες να παράγουν προϊόντα με υπεραξία που έχουν ζήτηση,τέλος η επιδοτούμενη γεωργία του βαμβακιού κλπ.Α,πόσοι ιδιώτες άνοιξαν ένα μαγαζάκι μόνο και μόνο για να πάρουν την επιδότηση των 10,15,20 χιλιάδων ευρώ από τα προγράμματα;έμεινε κανένα ανοιχτό μετά από 1-2 χρόνια;βάλατε όλοι το χέρι στο μέλι.
ζητω η χρυσή αυγή,ο καμμένος,ο,αλέξης και οποίος άλλος μας χαϊδεύει τον κώλο.δεν μπορείς να αλλάξεις μέσα σε 2 χρόνια συνηθειες 40 ετών.δεν μπορείς να διαμαρτυρεσαι για τα άδεια ταμεία όταν απασχολεί ακόμα και σήμερα ανασφάλιστο αλλοδαπούς και ημεδαπούς στο χωράφι,έστω και για ένα μεροκάματο.υποκρισία τέλος.γκάρι αν ήμασταν στη θέση του ακη θα "τρώγαμε" εκατομύρια ευρώ όπως ΑΥΤΟΣ ,όμως κλεβουμε το κράτος όπως μπορούμε κσι ανάλογα με τη θέση μας(ανασφάλιστους εργάτες,κόκκινο πετρέλαιο,λαθραία σπόρια και λιπάσματα κλπ). αφήστε την κλαψα.

Ανώνυμος είπε...

πάψε ρε ξερόλα, δεν λες τίποτα, όλα σε ενοχλούν, εσύ τι έκανες για όλα αυτά; ή τωρα τα έμαθες

Ανώνυμος είπε...

Ελα. Αρχίζει και δω κανένα ματς!...
Τι ωραίοι που είστε!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής