Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Έχουν χάσει και κάθε είδους τσίπα...

Έμελλε να το ακούσουμε και αυτό! 
Η Εφορία, λέει, θα μπορεί να εισέρχεται σε κάθε σπίτι οικογενειάρχου, που χρωστά κάποια χαράτσια, τα οποία πιθανότατα δεν μπορεί να πληρώσει λόγω αδυναμίας και θα αφαιρεί χρήματα, που πιθανόν να υπάρχουν εκεί, κοσμήματα και άλλα πράγματα αξίας, που θα μπορούν να εκποιηθούν!

Δηλαδή, ότι κάνουν και οι κοινοί κλέφτες!

Έτσι γνωμάτευσε το Νομικό Συμβούλιο του κράτους, αγνοώντας το Σύνταγμα και την Δικαιοσύνη!
Είναι προφανές ότι έχει χαθεί πλέον ολοκληρωτικά, όχι μόνο κάθε έλεγχος από την κυβέρνηση των ολετήρων και φορομπηχτών, αλλά έχουνε χάσει και κάθε είδους τσίπα.
Έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Το σπιτάκι και το χωραφάκι του καθενός, όπου στέγαζε την φτώχεια του και δεν τα έφαγε μαζί τους, αυτοί οι αχρείοι, που κατάκλεψαν τον τόπο, πτώχευσαν την χώρα και κατεξευτέλισαν την Ελλάδα και το φιλότιμο του Έλληνα, βάλθηκαν να του τα πάρουν για να εξοφληθούν τα δικά τους χρέη.

Κάποτε, την 21η Απριλίου 1967, όταν τότε οι στρατιωτικοί, ανέστειλαν την ισχύ ορισμένων μόνο άρθρων του Συντάγματος, τους είπαν χούντα.
Στις ημέρες μας, που οι σημερινοί δήθεν «δημοκράτες» κρατούντες, το Σύνταγμα, το έκαναν διάτρητο κουρελόχαρτο, πως πρέπει να τους ονομάσουμε;

Ένας που δεν τα έφαγε μαζί τους, αλλά πληρώνει τα σπασμένα τους….   

1 σχόλιο:

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Την απώλεια της τσίπας των κυβερνώντων αγαπητέ μου φίλε την έχουμε διαπιστώσει όλοι οι Έλληνες εδώ και δύο χρόνια (μην πω και περισσότερο) και θα συνεχίσουμε να τη διαπιστώνουμε καθημερινά. Αυτό βέβαια δεν ενοχλεί καθόλου τους απωλέσαντες την τσίπα... Προτιμούν να μένουμε στις διαπιστώσεις παρά να προχωρούμε σε διάφορες μορφές κινητοποιήσεων όπως π.χ. στάση πληρωμών ή μαζικές διαμαρτυρίες.
Σε ότι αφορά την τσαμπουκαλίδικη είσοδο της εφορίας στα σπίτια μας νομίζω ότι είναι μια ιδέα που δεν θα εφαρμοστεί (τουλάχιστον προς το παρόν). Απλώς εφαρμόζουν την παλιά τους τακτική της τρομοκρατίας του λαού. Διαδίδουν νέα βάρβαρα μέτρα (δια μέσω των γνωστών παπαγάλων), βλέπουν τις αντιδράσεις του λαού και αν ζορίσουν πολύ τα πράγματα τα παίρνουν πίσω και παρουσιάζονται ως φιλολαϊκοί από πάνω.
Θυμάμαι την απίστευτη γελοιότητα όταν είχαν διαδώσει ότι θα επιβάλλουν "φόρο ακινησίας οχημάτων", δηλαδή ότι θα φορολογήσουν τα αυτοκίνητα που οι κάτοχοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες και μετά το μεγάλο "κράξιμο" που έφαγαν από παντού βγήκαν και διέψευσαν...

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής