Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

"Ανδρών Επιφανών Πάσα Γη Τάφος"...Αγροτικό κάλεσμα - Συλλαλητήριο

Οι ΑΓΡΟΤΕΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ απευθύνουν κάλεσμα προς τους συνάδελφους τους Αγρότες, Κτηνοτρόφους, Αλιείς και Μελισσοκόμους για την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο - διαμαρτυρία που θα γίνει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στην Πλατεία Συντάγματος στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του τείχους που πλαισιώνει τη Βουλή των Ελλήνων. Σε αυτό το σημείο του τείχους είναι σκαλισμένη η αναπαράσταση ενός νεκρού στρατιώτη και περιστοιχίζεται από αποσπάσματα από τον περίφημο Επιτάφιο του Περικλή ''ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ''.
Το παρακάτω απόσπασμα αναφέρεται συχνά σε πολεμικούς επικήδειους, καθώς είναι εξαιρετικό παράδειγμα απόδοσης τιμών στους νεκρούς:

Ακολουθεί ολόκληρο το κάλεσμα:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 11. 00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Συνάδελφοι Αγρότες, Κτηνοτρόφοι, Νέοι Αγρότες ,Μελισσοκόμοι, Αλιείς.
Ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός κόσμος βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο όσον αφορά το θέμα της ρευστότητας, την πάυση πληρωμών απο την πολιτεία, την μη ανακοίνωση της αγροτικής ανάπτυξης από το αρμόδιο Υπουργείο. Αυτό που πλέον είναι η ταφόπλακα του αγροκτηνοτροφικού πληθυσμού του Νομού μας και κατ΄επέκταση της χώρας, είναι τα μέτρα που η σημερινή κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει.
1.Αύξηση κόστους παραγωγής
2.Φορολογικό,3.Ασφαλιστικό

Στους υπολογισμούς μας το 2016 και το 2017 με βάση το μνημόνιο, ζητείται από αγρότες και κτηνοτρόφους να αποδώσουν φόρους και περικοπές περίπου στα δύο δις ευρώ.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ
* Το 13% του ΦΠΑ έγινε 23% για εφόδια
* Η φορολογία από 13% το 2015, γίνετε το 2016 20% και το 2017 29%
* Η προκαταβολή φόρου από 55% το 2015 θα γίνει 100% έως το 2017
* Το 2016 θα φορολογηθούν οι ενισχύσεις από το πρώτο ευρώ.
* Οι εισφορές του ΟΓΑ τριπλασιάζονται. Π.χ Ενας αγρότης που δίνει το χρόνο 1.080 ευρώ, μέσο όρο, φαίνεται από την εξέλιξη ότι θα γίνει 3.100 ευρώ το χρόνο. Για δυο άτομα στην οικογένεια το ποσό θα φτάνει τα 6.200ευρώ.
* Η επιστροφή φόρου πετρελαίου μειώθηκε το 2015 κατά 50%. Το 2016 καταργείται παντελώς.
* Στην κτηνοτροφία και την αγελαδοτροφία, η εφαρμογή του ΦΠΑ και το άνοιγμα τον ημερών του φρέσκου γάλατος, δημιουργούν γι΄αυτόν τον τομέα τεράστια οικονομικά ζητήματα, η βιωσιμότητα τους κρίνεται αμφίβολη.
* Αύξηση της ενέργειας (ρεύμα πετρέλαιο-νερό) κατά 40%

Για τις κυβερνήσεις που πέρασαν και τη σημερινή, είναι μεγάλη η ευθύνη τους για την παύση πληρωμών προς τους δικαιούχους αγρότες, νέους αγρότες και κτηνοτρόφους.

ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Οι αποφάσεις της ΤΡΟΙΚΑΣ και της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πολιτική επιλογή.
Πρέπει να παραχθεί πλούτος για να υπάρξει ανάπτυξη.

ΖΗΤΑΜΕ:
- Να θεσπιστεί ατομικό αφορολόγητο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ για όλες τις επαγγελματικές αγροτικές κατηγορίες προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
- Παραμονή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στον συντελεστή 13%, προσμετρώντας στον υπολογισμό του κόστους παραγωγής όλες τις δαπάνες και τις αποσβέσεις που ισχύουν στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή οικονομικά και λογιστικά πρότυπα (αποσβεσεις του φυτικου, ζωικού και πάγιου κεφαλαίου, τα τεκμαρτά ενοίκια του εδάφους, τους τόκους των ιδίων κεφαλαίων).
- Η συμετοχή της οικογενειακής εργασίας στα έξοδα της εκμετάλλευσης.
- Άμεση εξόφληση εκκρεμοτήτων ενισχύσεων και αποζημιώσεων παλαιότερων ετών.
- Καμία αλλαγή στις εισφορές του ΟΓΑ.
- Ο ΦΠΑ στα εφόδια να κατέβει στο 6% και ο ΦΠΑ στα προϊόντα των εκμεταλλεύσεων να παραμείνει στο 13%.
- Αφορολόγητο ατομικών επιδοτήσεων και αφορολόγητες όλες οι στοχευμένες ενισχύσεις (Νέων Αγροτών, Σχεδίων Βελτίωσης, Βιολογικών, Αυτόχθονων φυλών, Συνδεδεμένων, Εξισωτικών Αποζημιώσεων κλπ.).
- Οι αποζημιώσεις από όπου και αν προέρχονται να παραμείνουν αφορολόγητες.
- Καθορισμός των βοσκοτόπων και οριοθέτηση τους για να λυθούν τα προβλήματα στην πληρωμή των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων.
- Ορισμός της χρήσης γής για να υπάρχει προστασία της καλλιεργητικής γής.
- Άμεση εφαρμογή ηλεκτρονικής κάρτας για αγορά αφορολόγητου αγροτικού πετρελαίου, ανάλογα το είδος και το μέγεθος της εκμετάλλευσης.
- Κατοχύρωση του επαγγέλματος του αγρότη ανά κατηγορία (γεωργός, κτηνοτρόφος, μελισσοκόμος, αλιέας) με εκπαίδευση και πιστοποίηση.
- Η νομοθετική ρύθμιση της εργασίας των αλλοδαπών ποιμένων και εργατών γης με ενα καθεστώς νόμιμης εργασιακής παραμονής με ευθύνη του εργοδότη και αμοιβή που να φορολογείται και να ασφαλίζει τον εργαζόμενο, έτσι ώστε να δικαιολογείται η αμοιβή του στα έξοδα της εκμετάλλευσης.
- Δικαίωμα δημιουργείας αφορολόγητου καταθετικού λογαριασμού με μόνη χρήση την επένδυση και την ανάπτυξη σε ποσοστό 20% πρό φόρου στο ετήσιο εισόδημα με ορίζοντα πενταετίας και ανώτερο καθαρό εισόδημα το ποσό των 50.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής