Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Αγοραστός και Σακελλαρίου για το νέο ΕΣΠΑ και τις προοπτικές στο Δήμo Παλαμά

Εφ’όλης της ύλης συζήτηση για τα έργα του Δήμου Παλαμά πραγματοποιήθηκε μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Παλαμά κ. Γιώργου Σακελλαρίου.

Κατά τη συνάντηση τους επιβεβαιώθηκε η βούλησή τους για στενή συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα που αφορούν τους πολίτες της περιοχής.
Παράλληλα συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παλαμά.
Όπως έγινε γνωστό μέσω του ΕΣΠΑ ολοκληρώθηκαν και αποδίδονται δυο σημαντικά έργα στην περιοχή και χρήσιμα για τον άνθρωπο.
Το δημοτικό σχολείο Παλαμά και η ανάπλαση στο χώρο του πέριξ του κλειστού γυμναστηρίου Παλαμά.
«Τα έργα αυτά μέσα στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα σημαίνουν θέσεις εργασίας και διάχυση κοινοτικών κονδυλίων στην τοπική οικονομία και κοινωνία. 
Η αιρετή Περιφέρεια βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις αφοσιωμένη στην κοινή Θεσσαλική Προσπάθεια. Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς, σχεδιάζουμε για το μέλλον, δίνουμε λύσεις και παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται, με μοναδικό γνώμονα άμεσα οφέλη για τους πολίτες», σημείωσε ο Κ. Αγοραστός.

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη μνεία στο νέο ΕΣΠΑ και τα έργα που μπορούν να ενταχθούν σ’ αυτό για το Δήμο Παλαμά έτσι ώστε να υπάρχει ετοιμότητα από πλευράς Δήμου σε επίπεδο μελετών. Συζητήθηκε ακόμη η προοπτική ένταξης έργων στο νέο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου, το οποίο θα περιλαμβάνει δίκτυα άρδευσης, υπογειοποιήσεις δικτύων και εμπλουτισμό των υπαρχόντων ταμιευτήρων με κλειστά δίκτυα από τον ποταμό Καλέντζη.

Παράλληλα εξετάστηκε και το φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό σχέδιο του Δήμου Παλαμά για τη δημιουργία πρότυπου αγροκτήματος φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, που αναμένεται να φέρει την προστιθέμενη αξία αλλά και ιδιαίτερα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής