Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Περί Μουσείου και πάλι ο λόγος...

Πριν ένα (1) και περίπου χρόνο είχα καταθέσει τις απόψεις μου για το μουσείο, τονίζοντας ιδιαίτερα τόσο την αναγκαιότητα να αποτελέσει θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και την δέσμευσή μου ότι σε ζητήματα που το απασχολούν θα είμαι παρόν.
Σταθερός στις απόψεις μου και συνεπείς στο λόγο μου, επανέρχομαι με πρόταση που προωθεί το διάλογο μεταξύ τοπικής κοινωνίας και Δημοτικής Αρχής επειδή βλέπω πως δεν διαμορφώθηκαν μέχρι σήμερα οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορεί το μουσείο να αποδείξει την ωφελιμότητα των υπηρεσιών του, να προσελκύσει νέες κατηγορίες επισκεπτών και να αξιοποιήσει πηγές χρηματοδότησης έργων που έχει ανάγκη.
Με αφετηρία όλων των παραπάνω και προορισμό το καλύτερο για το μουσείο ξεκινώ την προσπάθεια να κατατεθεί σχετική αίτηση 25 τουλάχιστον ατόμων στο δημοτικό συμβούλιο, όπως προβλέπει το άρθρο 215 του Ν. 3463./2006 για συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης η οποία θα καθορίζει την παραπέρα πορεία του.
Βρισκόμαστε σε φάση υλοποίησης του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος ΕΣΠΑ (Περιφερειακό – Τοπικό LIDER κλπ) και η αξιοποίησή του απαιτεί σωστή προετοιμασία η οποία πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.
Και επειδή αδυνατώ να απευθυνθώ σε όσες και όσους επιθυμούν να υπογράψουν τη σχετική αίτηση αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω εκ των προτέρων την κατανόηση τους.

         Αντώνης Αναστασόπουλος
Δημότης – Πρ. Δήμαρχος Δήμου Φύλλου


1 σχόλιο:

Παύλος Σαμαράς είπε...

Kατόπιν συνεννόησης με τον Δήμαρχο Γιώργο Σακελλαρίου και με τον Σύλλογο Φίλων Μουσείου η πρότασή σου Αντώνη θα μπει στο επόμενο συμβούλιο, οπότε το μάζεμα των υπογραφών είναι περιττή ενέργεια στην παρούσα φάση. Ας σκύψουμε όλοι μαζί στο πρόβλημα. Οφείλουμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για το Μουσείο, παρά τις δυσκολίες, με κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη. Να κοιτάξουμε όλοι το συμφέρον της περιοχή μας, και ενωμένοι να βάλουμε επιτέλους το Μουσείο στη θέση που του αξίζει. Τα επιμέρους προβλήματα θα τα αναπτύξουμε στο επόμενο συμβούλιο...





Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής