Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Οι παλιές φιλενάδες της Ιτέας

Λένε πως η φωτογραφία νικάει το χρόνο στα σημεία.
Μας υπόσχεται την αιωνιότητα, αλλά παράλληλα μας εκπαιδεύει και για τον αποχωρισμό.
Τον αποχωρισμό από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τα αγαπημένα μας μέρη τα αγαπημένα μας πράγματα.
Η ιδέα όμως ότι μπορείς να απαθανατίσεις μια στιγμή που περνάει και να την έχεις μπροστά σου για όλη σου τη ζωή, η σκέψη ότι ακόμα κι αν κάποιος έχει φύγει, μπορεί να τον έχεις πάντα μαζί σου, μέσω μιας φωτογραφίας, είναι λυτρωτική.
Και βέβαια εκτός από τη μάχη του χρόνου, οι φωτογραφίες, μπορεί να δημιουργήσουν και έντονη συναισθηματική τρικυμία. Δίνοντας το ερέθισμα για την διέγερση της μνήμης, της νοσταλγίας, του νόστου.
Κάποτε υπήρξαν στενές φιλενάδες, σιγά-σιγά η κάθε μια πήρε το δρόμο της.
Η μια με το γάμο της, η άλλη με την καριέρα της, η καθεμιά με ό,τι διάλεξε στη ζωή της.
Άλλες παντρεύτηκαν κι έφτιαξαν οικογένεια, άλλες σπούδασαν και καταξιώθηκαν επαγγελματικά, άλλες είναι οικονομικά ευκατάστατες, άλλες ζουν φτωχικά.
Κάποτε ήταν, γελαστές και ανύποπτες για το αύριο.
Η άγνοια, λένε, πολλές φορές είναι ευτυχία.
Γι’ αυτό ίσως να είναι τυχερές που μέσα από την άγνοιά τους αντάμωσαν με την ευτυχία!
Και ποιος ξέρει...ίσως να την ξανασυναντήσουν, είτε μαζί, είτε χώρια!

Οι παλιές οι φιλενάδες της Ιτέας που χάθηκαν και δεν βλέπονται πια…
Και να που τώρα είναι συγκεντρωμένες εδώ, σε τούτες τις παλιές φωτογραφίες για να ξαναθυμηθούν τα νιάτα τους, να θυμηθούν πόσο αγάπησε η μία την άλλη. Και είναι ευκαιρία, να κλείσουν τα μάτια τους για λίγο και ξεφυλλίζοντας τις αναμνήσεις, να γυρίσουν πίσω στις γειτονιές του χωριού, να ξαναβρεθούν στους γάμους, στα πανηγύρια, στις αυλές, στους διαδρόμους των σχολείων, των γυμνασίων, να ξαναθυμηθούν και όσα έμειναν έξω από το κάδρο, να παίξουν ξένοιαστες, να τραγουδήσουν, να χορέψουν να γελάσουν, να χαρούν, να ερωτευθούν, να ξαναπούν τα μυστικά τους!

















7 σχόλια:

ΒΑΣΩ ΤΣΕΤΛΑ είπε...

Ουαου Παβλίτο!!!!!! Μας την έκανες και πάλι την έκπληξη!!! Υπέροχες! Ήταν όλες τόσο όμορφες και καλοντυμένες!!!! Η ευγένεια της ψυχής αντανακλάται στα πρόσωπά τους!!!!! Λατρεύω και συγκινούμαι με αυτές τις φωτογραφίες!!!!

ΒΑΝΑ ΝΤΑΛΛΑ είπε...

Φιλη καλοντυμενες.....ποια να ειχαν μοδιστρα?

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ είπε...

Τι μου θυμησες τωρα βρε Παυλο,πολυ ωραια χρονια.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ είπε...

Πολύ ωραίες Παυλο !

ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ είπε...

Καλημέρα Παύλο! !Πολύ ωραιες! Βάλε ομως και ονόματα !Που να τις αναγνωρίσουμε! Εκτός από λίγες τις νεώτερες, τις άλλες αδύνατον !!Πολύ ωραία χρόνια ειδικά αυτή με την βόλτα της Κυριακής! !!

ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

Παύλο με ταξίδεψες.Να εισαι καλά

ΣΟΦΙΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

Ω!!!! Ειμαι και εγώ εκεί στις ατελείωτες βόλτες της νιότης μας και οι αγαπημένες μας συμμαθήτριες και η Βικυ και η Σούλα και η Λίτσα .....και οι μεγαλύτερες και οι μικρότερες οσες αναγνωρίσαμε και οσες μας διαφεύγουν σ'αυτή την νοερή συναντηση έτοιμες όλες να κατακτήσουμε την ζωη.......

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής