Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Επί δικαίων & αδίκων

Σερφάροντας μεταξύ άλλων και στο facebook, θεωρώντας ότι είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου μπορείς να ανταλλάξεις σκέψεις και απόψεις, αλλά και να αντιληφθείς τον παλμό του κόσμου γύρω από τα τεκταινόμενα της περιοχής μας. Διαπίστωσα ότι κάποιοι, καλοπροαίρετα ελπίζω, έριξαν ευθύνες στον Δήμο επί δικαίων και αδίκων.
Κατανοώ πλήρως τις δυσκολίες να μην έχεις το μεγαλύτερο και απαραίτητο αγαθό της ζωής, αλλά να προσπαθούμε να κάνουμε και δεύτερες σκέψεις όταν πρόκειται να ρίξουμε ευθύνες κάπου.
Με αφορμή λοιπόν τα διάφορα σχόλια στο διαδίκτυο ως προς τις ευθύνες του Δήμου για την διακοπή νερού στην Ιτέα θέλω να εκφράσω και την δική μου προσωπική άποψη.
Χθες το απόγευμα στις 7:00μμ έσπασε ο κεντρικός αγωγός νερού προφανώς από τον ισχυρό παγετό και τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Πολύ κακό για την χρονική στιγμή με θερμοκρασίες Σιβηρίας.
Αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα για πολλά σπίτια της Ιτέας, και ιδίως τα χαμηλά ως προς το έδαφος, γιατί οι σωληνώσεις τους δεν είχαν την κατάλληλη κλήση ώστε να γυρίσει το νερό στον κεντρικό αγωγό, οπότε και πάγωσε. Τα υπερυψωμένα σπίτια δεν είχαν πρόβλημα.
Η βλάβη αποκαταστάθηκε τελικά την επομένη (δλδ σήμερα) στις 12 το μεσημέρι, χρόνος αρκετά γρήγορος αν σκεφτεί κανείς τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και επικρατούν ακόμα στο χωριό μας.
Ας Σκεφτούμε μόνο την προσπάθεια των ανθρώπων που δούλεψαν άμεσα για να αποκατασταθεί η ζημιά.
Ξεπέρασαν και τον εαυτός τους νομίζω.
Και φυσικά σ΄αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να καταλογίσουμε ευθύνες, γιατί απλά κανείς δεν φταίει.
Πολλά μπορούμε να καταλογίσουμε σε έναν Δήμο, και στον Δήμο μας, αλλά ας είμαστε και κάποιες φορές λογικοί και ρεαλιστές ως προς τις δυσκολίες που προκύπτουν κάθε φορά.
Με μια μικρή ενημέρωση διαπίστωσα ότι παράλληλα έσπασαν αγωγοί στον Άγιο Δημήτριο στον Κοσκινά και ένας κρουνός της πυροσβεστικής στο Βλοχό.
Ο μόνος "εχθρός" ήταν ο παγετός και τίποτε άλλο.
Εγώ προσωπικά παρόλο που αποκαταστάθηκε η ζημιά δεν έχω τελικά νερό γιατί είμαι από τούς "άτυχους" με χαμηλό σπίτι.

       Φιλικά
Παύλος Σαμαράς


5 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΣ είπε...

Ο αγωγος αυτος σπαζει απο το 1980.......ετυχε να σπασει χτες το βραδυ εν μεσω κακοκαιριας........σημερα το μεσημερι ηταν ετοιμος....με -15.....τη να κανουν παραπανω οι ανθρωποι δλδ???..και αυτο δεν εχει να κανει με ποιος ειναι δημαρχος,αντιδημαρχος η προεδρος..............

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΛΛΗΣ είπε...

Συγχαρητήρια Παύλο, με τα ακραία φαινόμενα πάντα προκύπτουν προβλήματα και μάλιστα δύσκολα, ένα από αυτά ήταν και η διακοπή του νερού . Είναι άδικο να επιρρίπτουμε ευθύνες.

ΒΑΣΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

Αμερόληπτος όπως πάντα!!

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΣ είπε...

συμφωνω απολυτα παυλο !!!!!,,,,,,, διαφωνω μονο στο οτι πιστευω οτι ο αγωγος δεν εσπασε λογω παγου γιατι ειναι υπογειος,,,,,,,απλα ετυχε να σπασει(οπως πολλες φορες μεχρι τωρα) χτες το βραδυ,,,,,,,,,απο κει και περα πραγματι οι ανθρωποι που δουλεψαν εκει με τετοιες θερμοκρασιες αξιζουν τουλαχιστον ενα μπραβο!!!......προβληματα στο δημο υπαρχουν ναι,,,,αλλα δεν εχουν σχεση με το συγκεκριμενο γεγονος οπως σωστα ειπες!!!!!.....

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ είπε...

Το καλοκαίρι ήταν λόγο κάυσωνα,της Αγ Αικατερίνης λόγο εορτής,χθές λόγο κακοκαιρίας ή ανήμερα των φώτων, άν μετά απο δέκα ημέρες ξανασπάσει τη θα φταίει;..............

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής