Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Το θέμα κλοπών και ληστειών στον δήμο μας τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά

Μεγάλη έξαρση κλοπών και ληστειών σε χωριά του Δήμου Παλαμά το τελευταίο διάστημα κατήγγειλε στο Δημοτικό συμβούλιο, το απόγευμα της Τρίτης (4/2), ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Βαϊόπουλος.
Ο ίδιος κάλεσε τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Σακελλαρίου να ενεργοποιηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση του φαινομένου πριν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Όπως είπε ο κ. Βαϊόπουλος, στο στόχαστρο άγνωστων δραστών, σχεδόν σε καθημερινή βάση, βρίσκονται σπίτια και αγροτικές εγκαταστάσεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, όπου οι κάτοικοι πλέον είναι αναστατωμένοι και αγωνιούν τα βράδια για την ασφάλειά τους.


Απαντώντας ο Δήμαρχος είπε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας κ. Καρανάσιο για να δουν τι μπορεί να γίνει για την πάταξη των παράνομων δράσεων και για την αναμόρφωση ενδεχομένως του υπάρχοντος σχεδιασμού περιπολιών στην ύπαιθρο της περιοχής.

Άλλα θέματα που τέθηκαν στο Δ.Σ. είναι από τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Άρη Πολυγένη, αλλά και από τον κ. Βαϊόπουλο, για τις δημοπρασίες και τις ενστάσεις σχετικά με τα δημοτικά κτήματα, για τις επισκευές στη σκεπή του κοινοτικού καταστήματος Λεύκης, για τις γεωτρήσεις Λεύκης και Πεδινού και για το πρόβλημα έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών στον Δήμο.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κατής ζήτησε ισοπέδωση διαφόρων βουνών από χώματα που έχουν δημιουργηθεί σε τοπικά διαμερίσματα, ενώ η δημοτική σύμβουλος κ. Καραΐσκου έθεσε τον προβληματισμό τι θα γίνει με τις πληρωμές οφειλόμενων από αγρότες που αρδεύουν τα χωράφια τους.

Ο κ. Σακελλαρίου απάντησε ότι για τις ενστάσεις έχει επιληφθεί και κάνει ότι μπορεί για να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια η αρμόδια Υπηρεσία. Η επισκευή του Κοινοτικού καταστήματος Λεύκης προχωράει άμεσα και για τις γεωτρήσεις πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί το οικονομικό θέμα που υπάρχει. Όσο για τις οικοδομικές άδεις το πρόβλημα είναι συνολικό για το Νομό Καρδίτσας και γίνονται προσπάθειες να λυθεί με νομοθετική ρύθμιση.

.Σε ότι αφορά στις οφειλές των παραγωγών για την άρδευση ο Δήμαρχος αναγνώρισε ότι υπάρχει μείζον θέμα πλέον καθώς το ανεξόφλητο ποσό έχει αυξηθεί από 300.000 ευρώ που ήταν το χρόνο, σε 400.000 ευρώ!

Να σημειωθεί ότι το Σώμα ενημερώθηκε κα για τα ποσά της πάγιας προκαταβολής των τοπικών κοινοτήτων που είναι για χωριά μέχρι 300 κατοίκους 1.000 ευρώ και 2.000 ευρώ το χρόνο για τις Τ.Κ. με μεγαλύτερο πληθυσμό.
Το Θέμα
Για την Τ.Κ. Παλαμά το ποσό ως έδρα Δήμου είναι 4.000 ευρώ το χρόνο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής