Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

“Play and Learn About Youth”

Ιταλία  09 - 15 Ιανουαρίου 2020

Το έργο Erasmus “Play and Learn about Youth”, αποτελεί το προϊόν παιδαγωγικής συνεργασίας πέντε χωρών. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από το συντονιστικό σχολείο, το Γυμνάσιο Τάξεις Λυκείου Ιτέας Καρδίτσας, το  OOU "Metodi Mitevskl-Brico" Lozovo της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, το Sredno uchilishte "Nikola Vaptsarov" του Hadzhidimovo της Βουλγαρίας, το Escola Secundária Dr. Joaquim Gomes της Vila Nova de Gaia της Πορτογαλίας και το Istituto Comprensivo στην Bosa της Σαρδηνίας από την Ιταλία.

Jeux anciens et saveur du passé,
Παλιά παιχνίδια και γεύσεις από την παράδοση, ήταν το θέμα από την πρώτη κινητικότητα που πραγματοποιήθηκε στην διάρκεια μιας εβδομάδας τον Ιανουάριο και έλαβε χώρα στο Istituto Comprensivo στην Bosa της Σαρδηνίας.
Οι παιδαγωγικές ομάδες έγιναν δεκτές από την διευθύντρια του εκπαιδευτικού οργανισμού κυρία Marinella Giorri. Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του έργου κυρία Lina Mocci και Carmela Ussai με την παιδαγωγική ιταλική ομάδα οργάνωσαν ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό  πενθήμερο.
Οι εθνικές αντιπροσωπίες των τεσσάρων χωρών φιλοξενήθηκαν από τους Ιταλούς εταίρους και συνεργάστηκαν με εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και τοπικές αρχές.
Οι μαθητές παρουσίασαν παιχνίδια, τραγούδια και χορούς των χωρών τους, γνώρισαν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας που τους φιλοξένησε, τιμήθηκαν από τις τοπικές αρχές, διοργάνωσαν παιχνίδια γευσιγνωσίας και ψήφισαν το λογότυπο του έργου ανάμεσα σε πέντε ψηφιακές και εικαστικές δημιουργίες παιδιών.
Οι παιδαγωγικές ομάδες των πέντε χωρών πραγματοποίησαν ξεναγούμενες εκπαιδευτικές πολιτιστικές επισκέψεις στα χωριά Suni, Scano di Montiferro, Tresnuraghes και Βarumini όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος «Nuraghe» και το Ales όπου βρίσκεται το Μουσείο Παραδοσιακών παιχνιδιών της Σαρδηνίας.
Οι εξαίρετοι Ιταλοί εταίροι οργάνωσαν μια μεγάλη γιορτή Grand Gala Erasmus για να τιμήσουν τους Ευρωπαίους φιλοξενούμενους στην διάρκεια της οποίας κάθε εθνική αντιπροσωπία παρουσιάστηκε με ένα σύντομο βίντεο. Εντυπωσιακοί παραδοσιακοί χοροί της Σαρδηνίας πλαισίωσαν την βραδιά η οποία έκλεισε με κυκλωτικούς Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
Η Ελληνική αντιπροσωπία αποτελούταν από πέντε επιλεγμένους μαθητές:

Μαριάνθη Γώγου
Χριστίνα Κοντοβάιου
Μαρία Παπαευθυμίου 
Άννα Μακρή
Αλεξάνδρα Κέτσι

Συνοδεύοταν από τον διευθυντή του σχολείου κ. Παναγιώτη Ταγκούλη, την συντονίστρια εκπαιδευτικό κ. Άννα Καραμούρτου και την φιλόλογο εκπαιδευτικό κ. Άρετή Λαχανά.

Το Γυμνάσιο Ιτέας Καρδίτσας, ως συντονιστικό σχολείο του έργου “PLAY” πρόσφερε δια του διευθυντή Κ. Παναγιώτη Ταγκούλη στο σχολείου Istituto Comprensivo που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη συνάντηση των εταίρων του έργου, αντίγραφο του πίνακα «Παιδική Συναυλία» του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Γεωργίου Ιακωβίδη.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής