Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ψηφίστηκε νέος κανονισμός για την λειτουργεία του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά...




(του  Αχιλλέα Μπαλαντίνα)

.Αποφάσεις Δημοτικού συμβουλίου......Ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός λειτουργίας, έγινε αποδεκτή η μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου

Ένα πρότυπο κανονισμό λειτουργίας απέκτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά. Κατά τη συνεδρίαση του σώματος την Τρίτη, μετά από εισήγηση του προέδρου κ. Χρ. Βαϊόπουλου, ο προτεινόμενος κανονισμός συζητήθηκε ευρέως, έγιναν παρατηρήσεις επί των άρθρων του από τους δημοτικούς συμβούλους, καθώς και διορθώσεις και συμπληρώσεις. Το τελικό σχέδιο του κανονισμού τέθηκε σε ψηφοφορία και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Στη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά, συζήτησε επίσης και αποφάσισε επί σειράς θεμάτων μεταξύ των οποίων και τα παρακάτω:

- Έγινε αποδοχή του ποσού των 226.338 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, κονδύλι που θα χρησιμοποιηθεί για εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ και κάλυψη γενικών αναγκών του δήμου. Επίσης, έγινε αποδοχή ποσού 63.460 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων του δήμου.

- Ομόφωνα έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου.

- Εκτενής συζήτηση έγινε σχετικά με την έκδοση φορολογικής ενημερότητας από τις Δ.Ο.Υ. για τους οφειλέτες του δήμου (όπως ορίζεται από τον «Καλλικράτη»). Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση όσων οφείλουν ποσό άνω των 500 ευρώ, στους οποίους θα δοθεί ένα «εύλογο χρονικό διάστημα» για να εξοφλήσουν το χρέος τους προς το δήμο, πριν ενημερωθεί η Δ.Ο.Υ. για την οφειλή τους.

- Ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση για την επιχορήγηση (ενεργών και με σημαντική δραστηριότητα) αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, αν και όπως τονίστηκε είναι δύσκολο να εκταμιευτούν τα συγκεκριμένα ποσά για να αποδοθούν στους συλλόγους.

- Απορριπτικό ήταν (κατά πλειοψηφία) και το αίτημα του δημοτικού συμβούλου κ. Αθ. Τσίντζα, που ζητούσε να γίνονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στα δημαρχεία των πρώην δήμων Σελλάνων και Φύλλου.

- Εγκρίθηκε ομόφωνα η μελέτη του μηχανικού του δήμου κ. Γ. Καραμαλίγκα καθώς και ο τρόπος εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή φωτεινών σηματοδοτών στην τοπική κοινότητα Ιτέας». Πρόκειται για σηματοδότες που θα τοποθετηθούν στον κεντρικό δρόμο, στο ύψος του δημοτικού σχολείου, για την αποφυγή ατυχημάτων μαθητών από τα διερχόμενα οχήματα. Το έργο θα γίνει με αυτεπιστασία και θα κοστίσει περί τις 12.000 ευρώ.

- Τέλος, εγκρίθηκαν οι απολογισμοί των σχολικών επιτροπών όλων των σχολικών μονάδων του δήμου για το οικονομικό έτος 2010, ενώ ψηφίστηκαν και οι πιστώσεις για τα έξοδα των εκδηλώσεων του 2011 για τις Απόκριες, την Καθαρά Δευτέρα και την 25η Μαρτίου στο δήμο Παλαμά.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχιλλέα,
Ενημερωτικά και μόνο,
για σένα και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας,
να διορθώσω τον τίτλο που έβαλες στην ανάρτηση:
- Ο νέος κανονισμός αφορά τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά.
- Η αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου, ήταν η μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, η οποία υπερψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο και έχει ήδη προωθηθεί "προς τα πάνω" για χρηματοδότηση.

Να είστε καλά όλοι σας
Φιλικά
Γιάννης Γκάτζικος

* Στη διάθεσή σας για ότιδήποτε περνάει από το χέρι μου

Παύλος Σαμαράς είπε...

Γιάννη σ΄ευχαριστώ πολύ για τήν επισήμανση...ο τίτλος διορθώθηκε.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής