Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πανελλήνιες εξετάσεις - Νέο σύστημα υποβολής Μηχαν/κού δελτίου...


Από Τρίτη 14 Ιουνίου τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων η δυνατότητα ηλεκτρονικής δοκιμαστικής υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου ενώ η κανονική διαδικασία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου 2011.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας "βρίσκεται σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την καινοτομία της διαδικασίας υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, με έναρξη από εφέτος.
Η εφαρμογή αυτή είναι ίσως η πολυπλοκότερη που υλοποιήθηκε στην χώρα λόγω της μορφής της. Για τον λόγο αυτό και για την επιτυχία της πρώτης εφαρμογής, σημαντικό ρόλο καλούνται να παίξουν οι εκπαιδευτικοί και οι Δ/ντές των Λυκείων. Από πλευράς του Υπουργείου έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων. Έτσι:
1. Οι υποψήφιοι, μπορούν να αντλήσουν αναλυτικές οδηγίες κατά την επεξεργασία του μηχανογραφικού τους δελτίου είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://exams.minedu.gov.gr είτε στην ιστοσελίδα του ΥΠΔΒΜΘ: www.minedu.gov.gr . είτε από τις ΟΔΗΓΙΕΣ που αποστέλλονται σε όλα τα Λύκεια.
2. Για την διευκόλυνση των υποψηφίων θα λειτουργεί επίσης στο Υπουργείο Παιδείας κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης, καθ’όλη τη διάρκεια επεξεργασίας και οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, στο τηλέφωνο 210.3443993 καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή) 10:00 με 20:00, καθώς και κέντρο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και εξυπηρέτησης στο  e-mail: examshd@minedu.gov.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
3. Τέλος, τόσο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr όσο και στην ιστοσελίδα του ΥΠΔΒΜΘ: www.minedu.gov.gr., οι υποψήφιοι μπορούν να παρακολουθήσουν ενημερωτικό VIDEO (http://www.minedu.gov.gr/ilektroniko-mixanografiko-video.html), στο οποίο περιγράφεται η εφαρμογή και δίνονται απλές οδηγίες βήμα-βήμα για την επεξεργασία ή την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού. Στην ιστοσελίδα του ΥΠΔΒΜΘ: www.minedu.gov.gr., οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν και να κατεβάσουν οποιοδήποτε πληροφοριακό κείμενο επιθυμούν (πχ. το μηχανογραφικό δελτίο σε έντυπη μορφή), ώστε να εργάζονται με αυτό το υλικό, χωρίς να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο.
Με τη νέα καινοτόμο εφαρμογή, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο από οποιονδήποτε Η/Υ που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας και χωρίς την υποβολή δικαιολογητικών. Δίνεται όμως η δυνατότητα σε όσους υποψηφίους που, για οποιονδήποτε λόγο επιλέξουν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στο Λύκειό τους, χρήσης των Η/Υ του Λυκείου, ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή ζητήσουν από τους καθηγητές τους.

2 σχόλια:

Παύλος Σαμαράς είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ...!!!

Ανώνυμος είπε...

Πώς το e-μηχανογραφικό έχει γίνει e-μπάχαλο: 1ο: Η περίοδος υποβολής του μηχανογραφικού ξεκινά πριν την έκδοση των αποτελεσμάτων 2o: Η ανακοίνωση των βαθμολογιών. Πότε ΘΑ γίνει; 3ο: Password; Τι είναι αυτό; Μέχρι σήμερα πάντως τα σχολεία δεν ξέρουν τίποτα για το θέμα…

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής