Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ανάδειξη τοπικών προβλημάτων στην λαϊκή συνέλευση Ιτέας...


Με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ η λαϊκή συνέλευση της τοπικής κοινότητας Ιτέας του δήμου Παλαμά. Επρόκειτο για έναν ακόμα «σταθμό» της δημοτικής Αρχής του καλλικρατικού δήμου Παλαμά, στο πλαίσιο των λαϊκών συνελεύσεων που διοργανώνει στις τοπικές κοινότητες με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών αλλά και την ανάδειξη τοπικών προβλημάτων από τους πολίτες, τα οποία καλείται να αξιολογήσει και να δώσει λύσεις.

Στο ξεκίνημα της λαϊκής συνέλευσης στην Ιτέα, ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής έκανε μια εισηγητική ομιλία, με την οποία ενημέρωσε του κατοίκους της κοινότητας για την κατάσταση που παρέλαβε η νέα δημοτική Αρχή από τις προηγούμενες διοικήσεις των τριών συνενούμενων δήμων, για την σημερινή οικονομική κατάσταση του ενιαίου δήμου Παλαμά και τις ενέργειες της δημοτικής Αρχής κατά τους πρώτους πέντε μήνες.
Για το θέμα της άρδευσης, ο κ. Πατσιαλής επανέλαβε πως είναι στις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα, για την Ιτέα και την δημοτική ενότητα Φύλλου, όπου υπάρχουν αρκετά προβλήματα, έχουν δοθεί μέχρι στιγμής πάνω από 80.000 ευρώ για εργασίες στην άρδευση, όπως είναι η βελτίωση των γεωτρήσεων και αναμένεται να δοθούν και άλλα για να μπορέσουν οι αγρότες να ποτίσουν απρόσκοπτα τις καλλιέργειές τους το καλοκαίρι.
Ο κ. Πατσιαλής αναφέρθηκε και στις εντάξεις έργων άρδευσης της περιοχής της δ.ε. Φύλλου, στον καθαρισμό του Ενιπέα και των αρδευτικών καναλιών της περιοχής και των λοιπών αντιπλημμυρικών και αρδευτικών παρεμβάσεων που θα γίνουν.
Σχετικά με την ύδρευση της περιοχής, έκανε αναφορά στο μεγάλο έργο της μεταφοράς νερού από τη λίμνη Σμοκόβου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αν πάνε καλά τα πράγματα, ίσως σε τρία χρόνια να πίνουμε νερό από το Σμόκοβο». Επισήμανε δε, πως μέχρι τότε, θα γίνουν όσες παρεμβάσεις χρειαστούν για να έχουμε καθαρό και υγιεινό πόσιμο νερό, όπως είναι οι καθαρισμοί των υδατόπυργων που συνεχίζονται σε όλα τα χωριά του δήμου.

Ασφαλτόστρωση
Στη λαϊκή συνέλευση της Ιτέας, ο δήμαρχος Παλαμά κ. Πατσιαλής αναφέρθηκε σε σειρά άλλων ζητημάτων, που αφορούν τους οικισμούς της Ιτέας και του Ηλιά, μεταξύ των οποίων είναι:
-          Ασφαλτόστρωση: Μέσα στο καλοκαίρι θα επικαλυφθεί με νέα άσφαλτο ο κεντρικός δρόμος της Ιτέας, ενώ θα επιδιορθωθούν και άλλου δρόμοι του χωριού.
-          Καθαρισμός περιφέρειας: Ο δήμαρχος έδωσε εντολή στον πρόεδρο της Ιτέας να μεριμνήσει για τον καθαρισμό της περιφέρειας από τους σκουπιδότοπους, με ανάθεση του έργου σε ιδιώτη που διαθέσει το σχετικό μηχάνημα, ενώ συνέστησε την προσοχή στους κατοίκους να μην ρίχνουν μπάζα και σκουπίδια ανεξέλεγκτα γύρω από το χωριό.
-          Για το παλιό δημοτικό σχολείο που βρίσκεται στο κέντρο της Ιτέας, ο κ. Πατσιαλής επισήμανε πως θα επιδιορθωθεί και θα δοθούν αίθουσές του για στέγαση του συλλόγου γυναικών Ιτέας, για αίθουσα χορού και για ό,τι άλλο αφορά τον πολιτισμό.
-          Σύντομα θα βελτιωθούν οι υπάρχουσες παιδικές χαρές στην Ιτέα, ενώ στις προτεραιότητες του δήμου είναι και η ανάπλαση κοινοτικών χώρων, όπως είναι αυτός μπροστά από το Αγροτικό Μουσείο, το οποίο θα αναβαθμιστεί άμεσα και θα γίνει επισκέψιμο.
-          Δενδροφύτευση περιμετρικά της λιμνοδεξαμενής (στα όρια με Συκεώνα). Σύντομα θα υπάρξει σχετική μελέτη η οποία θα αποσταλεί στην περιφέρεια για χρηματοδότηση.




1 σχόλιο:

Παύλος Σαμαράς είπε...

Η Δημοτική αρχή μπαίνει δυναμικά στά προβλήματα του Χωριού...ευχομαι να συνεχίσει έτσι...

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής