Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΦΠΑ και αγρότες...


O αγροτικός κόσμος περιμένει σαν μάνα εξ ουρανού   την επιστροφή του ΦΠΑ ωστόσο όπως όλα δείχνουν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται θα πρέπει να κάνουν ακόμα υπομονή...
Οι ελπίδες που εκφράστηκαν πριν από ένα περίπου μήνα ότι θα καταβάλλονταν άμεσα τα χρήματα στους δικαιούχους  εξανεμίστηκαν.
«Αυτή η κατάσταση με τις καθυστερήσεις των πληρωμών αδυνατίζει τον παραγωγό ο οποίος δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.  Όταν δεν τηρείται ο ημερολογιακός κύκλος πληρωμών όπως έχει ενημερώσει το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας  δεν ζημιώνονται μόνο οι αγρότες αλλά το πρόβλημα μετακυλύετε σε όλους τους κρίκους της αγοράς» επεσήμανε με δηλώσεις του ο κ Γιακουμέλος. Πρέπει να τονιστεί ότι  σύμφωνα με παλιότερη  ανακοίνωση του υπουργείου  οι έλεγχοι για τις επιστροφές ΦΠΑ αγροτών ξεκίνησαν  κατά προτεραιότητα από όσους ζητούν ποσά πάνω από 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που προκύψει ότι περιλαμβάνονται εικονικά ή πλαστά φορολογικά στοιχεία ή υπάρχουν υπόνοιες ότι τα ποσά που αναγράφονται δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές συναλλαγές, θα εκδίδεται εντολή να διενεργηθεί και φορολογικός έλεγχος. Επίσης θα ακολουθούσαν  έλεγχοι για ποσά επιστροφών κάτω των 10.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, ο έλεγχος θα πρέπει να ολοκληρώνεται το αργότερο εντός τεσσάρων μηνών από την υποβολή της αίτησης επιστροφής, ενώ η απόφαση για την επιστροφή θα εκδίδεται σε ένα μήνα από την ολοκλήρωση του ελέγχου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής