Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

- Αύριο στους αγρότες η ενίσχυση βάμβακος για το 2012, ύψους 192,8 εκ. ευρώ

Καταβάλλεται αύριο η ειδική ενίσχυση βάμβακος "συνδεδεμένη" για το 2012, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η πληρωμή αφορά 49.738 δικαιούχους και συνολικά το ποσό ανέρχεται στα 192,8 εκ. ευρώ.
Τα σχετικά αρχεία πληρωμής θα αποσταλούν σήμερα στην αρμόδια Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ για πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι από αύριο μπορούν να τα λαμβάνουν.
Η τιμή της ειδικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 72 ευρώ ανα στρέμμα έναντι 70,5 ευρώ ανα στρέμμα πέρυσι.

Η ενίσχυση καταβάλλεται σε όσους δικαιούχους κάλυψαν τις απαιτήσεις που προβλέπονται από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις λαμβάνοντας υπόψη και τις ζημιές που υπέστησαν από διάφορα αίτια, όπως αυτά σημειώθηκαν από τον ΕΛΓΑ (ζημιές από χαλάζι, πλημμύρες, πράσινο σκουλήκι κλπ). Οι δικαιούχοι θα μπορούν από σήμερα το απόγευμα να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) για τα σχετικά ποσά πληρωμής που θα τους καταβληθούν.

Δεν περιλήφθηκαν στην τρέχουσα πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος 2012, όσοι παραγωγοί δεν παρέδωσαν καμία ποσότητα, όσοι έχουν σοβαρά ευρήματα ελέγχου, εκείνοι που παρά την προσθήκη της ζημιάς που καταγράφηκε από τον ΕΛΓΑ δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις των εθνικών και κοινοτικών διατάξεων, καθώς επίσης και αυτοί που οι αιτήσεις τους εμφανίζουν σφάλματα. Σημειώνεται ότι για τα προφανή σφάλματα των αιτήσεων θα δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στους δικαιούχους, μέσω διοικητικών πράξεων από τις 15.3.2013.

«Με την ολοκλήρωση και της πληρωμής αυτής, πάνω από 300 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 193 εκ ευρώ συνδεδεμένη, 21 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα de minimis, 81,3 εκατ ευρώ επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου και 12,3 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, από τα μέσα Φεβρουαρίου είναι διαθέσιμα στους παραγωγούς για να προγραμματίσουν έγκαιρα τις καλλιέργειες της τρέχουσας χρονιάς, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων των εκμεταλλεύσεων», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής