Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

- Ανακοινώθηκε το τελικό σχέδιο "Αθηνά" για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Συνολικά 405 θα είναι τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που θα περιλαμβάνει ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Τα τμήματα που καταργούνται είναι τελικώς 129, εκ των οποίων 26 θα έχουν μεταβατική λειτουργία έως το 2018, δηλαδή μέχρι να αποφοιτήσουν οι φοιτητές που εισήχθησαν από τις περυσινές πανελλαδικές εξετάσεις. Μετά, θα κλείσουν. Το μεγαλύτερο «ψαλίδι» μπαίνει στα ΤΕΙ, καθώς από τα ιδρυθέντα 245 τμήματα θα παραμείνουν τα 147. Στα πανεπιστήμια από τα 289 τμήματα θα παραμείνουν τα 258.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, άμεσα θα προωθηθούν προς έκδοση τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, ενώ μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2013-2014). Όπως εκτιμάται, από τις συγχωνεύσεις των τμημάτων θα προκύψει μείωση κατά 4% των εισακτέων, εκτινάσσοντας τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ειδικά σε ό, τι αφορά στη γενική σειρά όπου κατευθύνεται ο μεγαλύτερος όγκος των υποψηφίων ημερησίων Ενιαίων Λυκείων, εκτιμάται ότι θα διατεθούν 46.675 θέσεις. Πέρυσι, είχαν εισαχθεί στη γενική σειρά 51.485 υποψήφιοι με αποτέλεσμα να χάνονται 1.810 θέσεις.
 Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το σχέδιο ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής