Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

- Απόψε η μουσική παράσταση «Εγώ μιλάω για δύναμη» στο "Ρεμπέτικο" με το μουσικό σχήμα "ΧΡΟΕΣ"

Το μουσικό σχήμα ”Χρόες” συγκροτήθηκε στην Καρδίτσα το καλοκαίρι του 2004 από τοτε και έκτοτε διατηρεί μια αισθητή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.
Επιδίωξη του είναι η ανάδειξη της τέχνης του λόγου και της μουσικής (τραγούδι).
Γι αυτό και το ρεπερτόριο αποτελείται κυρίως από τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων και όχι μόνο δημιουργών, (σύγχρονων αλλά και παλαιότερων) ώστε να έρθει το κοινό σε επαφή με σημαντικά δείγματα - παρακαταθήκες τόσο της μουσικής, όσο και της στιχουργικής - ποιητικής γραφής.
Μέλημα της ομάδας είναι η προσπάθεια για ένα άρτιο αισθητικό, τεχνικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Η μουσική παράσταση «Εγώ μιλάω για δύναμη» είναι η τελευταία δουλειά της ομάδας μέσα στην οποία μελωδίες και λόγια από διαφορετικές χρονικές γεωγραφικές και υφολογικές αφετηρίες διασταυρώνονται και συμπορεύονται για να μεταδώσουν συναισθήματα, συγκίνηση αλλά και «δύναμη» τόσο στους συντελεστές όσο και στους θεατές της παράστασης.

Σήμερα το βράδυ είναι η δεύτερη εμφάνιση του σχήματος ”ΧΡΟΕΣ” στη σκηνή του ”Ρεμπέτικου” στην Καρδίτσα.
Τώρα όμως έχει ενσωματώσει στην παράστασή της, λόγω της παγκόσμιας μέρας ποίησης που είναι καθιερωμένη η 21η Μαρτίου, μία θεματική ενότητα σαράντα περίπου λεπτών, που θα περιλαμβάνει μελοποιημένη ποίηση καθώς και απαγγελίες ποιημάτων.

Ωρα έναρξης 22:00

Η μουσική ομάδα στη σημερινή της μορφή αποτελείται από τους:
Γιάννη Μπάτρα: Πιάνο, ενορχήστρωση
Αναστασία Μαρκαντώνη: Φωνή
Χριστίνα Γρηγορίου: Βιολί
Χρήστο Διαμαντή: Κλασική κιθάρα

Απαγγελίες ποιημάτων: Αφροδίτη Τσιώλη

Καλλιτεχνική επιμέλεια
Γιάννης Μπάτρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής