Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

- Λύση ανάγκης για την ΕΑΣ Καρδίτσας

Μέσα σε κλίμα έντασης έγινε η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας που ηταν και η τελευταία γενική συνέλευση της Ένωσης με την μορφή που ειχε ως σήμερα.
Η Ένωση είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες εξηγηθήκαν στην γενική συνέλευση των μελών.

Ειχε προηγηθεί η τελευταία δημοσίευση ισολογισμού της Ένωσης που εκανε λόγο για ζημιογόνο χρονιά
Και πριν μερικές ημερες ειχε γίνει η γενική συνέλευση των εργαζομένων της Ένωσης στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας οπου εκει παρουσία ολων των φορέων καθώς και του προεδρείου της Ένωσης παρουσιάστηκε το σχέδιο εκκαθάρισης της Ένωσης και η δημιουργία νεας Ένωσης.
Η γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου μετέφερε τις εξελίξεις στην σημερινή συνέλευση.
Στην γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Ο Β.Γιαννακος παρουσίασε το σχέδιο της δημιουργίας νεας ένωσης και την εξασφάλιση λειτουργιάς των εργοστασίων και την μεταφορά του ανθρωπίνου δυναμικού στην νεα ένωση.

Σήμερα στην γενική συνέλευση τέθηκε επι των τύπο των ήλων η κίνηση αυτή του ΔΣ ώστε να να σωθεί η ένωση και συνεχίσει να λειτουργεί με την νεα μορφή.
Φυσικά το κλιμα ηταν εκρηκτικό και ο Βασίλης Γιαννακος εδωσε εξηγήσεις για την κίνηση αυτή.

Ο κυριος Βασιλης Γιαννακος δηλωσε χαρακτηριστικά γιατι εγινε όλη αυτή η κινηση.

Τα χρεη της ένωσης προς την ΑΤΕ ,προς ασφαλιστικούς φορεις,προς εφορίες οδηγούσαν την Ένωση στο κλεισιμο,την αδυναμία πληρωμων,και φυσικά την διάλυση με τις διαδικασίες κατασχέσεων που πολλές εχουν φτάσει στα ορια πλειστηριασμών και ιδιως από Εφορίες και πρόσωπα κρατικού δικαίου.
Χαρακτηριστική η περίπτωση της Εφορίας και του ΙΚΑ που με διαταγές πληρωμών αφαιρούσε το ταμείο της Ένωσης και δημιουργούσε προβλημα αδυναμίας πληρωμών σε συντάξεις μισθούς και υποχρεώσεις.
Ο κυριος Γιαννακος δηλωσε ότι λειτούργησε με γνώμονα την συνέχιση της λειτουργίας της Ένωσης αφου κανένας από του παραπάνω πιστωτές δεν προχωρούσε σε κινήσεις ουτε καν ενημέρωσης του ΔΣ της Ενώσεως.
Η δε αγροτική τράπεζα σταμάτησε πλήρως την επαφή με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και την οδηγούσε με την μέθοδο του ‘’πιστωτικού καρκίνου’’στον θάνατο.

Ο πρόεδρος της ενωσης δήλωσε
Ότι ο εκκαθαριστής και αφου πάρει σήμερα το σώμα της Ένωσης απόφαση δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε απόφαση του ΔΣ να νοικιάσει στην νεα ένωση τα γραφεία και φυσικα ,εργοστάσια και ολο τον μηχανισμό και εξοπλισμό της ενωσης αν δεν υπάρχει μαζική συμμετοχή στην ένα ένωση ολων των συνεταιρισμών.
Το σημείο τριβής ηταν και το σημείο που το ΔΣ  δημιούργησε με ρίσκο την επόμενη ένωση και φυσικα στην σημερινή γενικη συνέλευση εξηγήθηκε το σκεπτικό της κίνησης.
Στην διαδικασία εκκαθάρισης σταματούν οι διώξεις και φυσικά οι πλειστηριασμοί και τα ένδικα μεσα και διασφαλίζεται η λειτουργία της ένωσης μεσα από την νεα ένωση (καθρέφτης όπως λεγεται επιχειρηματικά)
Ο κυριος Γιαννακος δήλωσε ότι δεν το κάνει με σκοπιμότητες και γιαυτο συγκάλεσε την γενική συνέλευση να αποφασίσει για την επόμενη κίνηση.
Η Νεα ένωση από την σημερινή γενική συνέλευση φαίνεται ότι είναι γεγονός  και η εκκαθάριση είναι  σε παράλληλη διεργασία με τις  αρχαιρεσίες του νέου ΔΣ που σε λιγους μήνες θα συγκροτηθεί με την εγγραφή μελών-συνεταιρισμων και εκλογές για νέο ΔΣ.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να πληρωσουν προτα οσα λαμογια φαγανε και τρονε απο την εασ και μετα να την κανουν οτι θελουν. αυτα τα χρεει ποιοσ θα τα πληρωση στησ εφοριεσ στησ τραπεζεσ στο ικα κτλ?

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής