Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

- Φεστιβάλ Ενιπέα, η "επανάσταση" συνεχίζεται....

Πρίν δυο χρόνια το καλοκαίρι συγκεκριμένα πήγα να περάσω λίγες μέρες όπως κάθε χρόνο στο χωριό μου την Ιτέα και να δω αγαπημένους φίλους και συγγενείς.

Στό διάστημα που ήμουν εκεί έγιναν εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας, σύλλογος που προυπήρχε αλλά ήταν ανενεργός για χρόνια.

Μια ομαδα λοιπόν απο αξιόλογα άτομα αποφάσισε οτι πρέπει να τον "αναστήσει" και έτσι και έγινε.

Εγιναν οι εκλογές βγήκε το Δ.Σ.και έκτοτε άρχισε η δραστηριότητα .
Προσωπική εκτίμηση....ήταν μια πολιτιστική "επανάσταση" άνευ προηγουμένου.

Στήν αρχή λοιπόν δικαιολογημένα ο κόσμος ήταν δύσπιστος, σιγά σιγά όμως έγιναν εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν όλο το χωριό, αναβίωθηκαν παλιά έθιμα ξεχασμένα απο το μακρινό παρελθόν και χρόνο(όπως γουρουνοχαρά), κάτι που ένωσε και πάλι τον κόσμο πιο πολύ και τον έφερε πιο κοντά.

Πολλοί ήταν αυτοί που βοήθησαν όταν χρειάστηκε στο στήσιμο των εκδηλώσεων.
Το πρόβλημα όμως ήταν που θα στεγαζόταν ο Σύλλογος;
Το οίκημα βρέθηκε.
Το παλιό Δημοτικό μας σχολείο, εκεί που περάσαμε όλοι μας σχεδόν τα καλύτερα παιδικά μας χρόνια.
(Εδω φάνηκε η μεγαλοψυχεία των τοπικών "αρχόντων" του Δήμου)

Με συνοπτικές διαδικασίες παρέδωσαν το οίκημα στον Σύλλογό μας.
Απο κει μέσα άρχισε η επανάσταση (πολιτιστική φυσικά), τμήματα χορού, ενηλίκων και παιδιών, δανειστική βιβλιοθήκη, εκθέσεις ζωγραφικής και διαφόρων χειροτεχνημάτων, μουσική, χοροδία, κ.α

Ερχομαι τώρα στο περσινό καλοκαίρι, το Δ.Σ αποφάσισε για πρώτη φορά στα χρονικά να γίνει ένα τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ στις όχθες του ποταμού που περνάει σχεδόν μέσα απο το χωριό μας, τον χιλιοτραγουδισμένο Ενιππέα μας κοντά στο πανέμορφο παλιό τοξοτό του γεφύρι.
Αυτό προσωπικά ήταν το ζενίθ όλων των προσπαθειών τους...

Το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΝΙΠΠΕΑ ήταν γεγονός, ανάταση πολιτιστική για τον τόπο μας.
Πλήθος κόσμου και απο τα γύρω χωριά επισκέφθηκαν και τις τρείς βραδιές και διασκέδασαν με την ψυχή τους.
Ευχή όλων και μέλημα του Συλλόγου το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο οι επισκέπτες να βλέπουν ένα Αυγουστιάτικο πολιτιστικό τριήμερο.

16 - 17 - 18 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΕΡΥΣΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑ...

Τώρα θέλω εγώ προσωπικά σαν Μίλτος Αναστασίου αν και βρίσκομαι μακριά απο την μεριά μου να παρακαλέσω εκ των προτέρων να βοηθήσουν στο στήσιμο όλης της εκδήλωσης όσοι περισσότεροι μπορούν και με τον τρόπο μας να φέρουμε τον κόσμο να διασκεδάσει με την ψυχή του όλες τις μέρες και να δείξουμε τι αξίζουμε σαν Κουτσιαριώτες.
Πάντα είμασταν και θα είμαστε πρωτοπόροι.

Ολοι μαζί λοιπόν μπορούμε να κάνουμε την πολιτιστική μας επανάσταση και το χωριό μας...ΠΡΩΤΟ!!!

Μίλτος Αναστασίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γι΄αυτό σ΄αγαπάμε...!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής