Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

- Τα πρώτα 25 στρέμματα στέβιας είναι γεγονός

Μέλη του ΑΣ Στέβιας προχώρησαν στη φύτευση των πρώτων 25 στρεμμάτων του πολλά υποσχόμενου φυτού. Πρόκειται για αγροτεμάχια που βρίσκονται στα χωριά: Λεοντάρι, Καρποχώρι, Ιτέα, Φανάρι, Καλλιφώνι και Γελάνθη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Συνεταιρισμού, τα φυτά τριών διαφορετικών ποικιλιών φυτεύονται σε εδάφη διαφόρων τύπων και σε τοποθεσίες με διαφορετικό μικροκλίμα για να εξαχθούν ολοκληρωμένα συμπεράσματα από τη δοκιμαστική καλλιέργεια σε πραγματικές παραγωγικές συνθήκες.

Στη φύτευση συμμετείχαν τα περισσότερα μέλη του Συνεταιρισμού, πράγμα που συμβαίνει σε όλες τις δραστηριότητες που οργανώνονται. Το κλίμα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας είναι υποδειγματικό και χαρακτηρίζει το καινούργιο συνεργατικό πνεύμα που γεννιέται και είναι επειγόντως απαραίτητο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσει η φύτευση άλλων 25 – 30 στρεμμάτων σε άλλα χωριά του Νομού.

Η δραστηριότητα του νεοσύστατου ΑΣ Στέβιας έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών αγροτών που αναζητούν πληροφορίες τόσο για τον ίδιο το Συνεταιρισμό, όσο και για το φυτό της στέβιας. Πολλοί απ’ αυτούς παρακολουθούν από κοντά τη δράση των μελών του ΑΣ.

Παρότι στην τρέχουσα περίοδος όλοι οι αγρότες είναι πολυάσχολοι με τις καλλιέργειές τους, αρκετοί ήταν αυτοί που «πετάχτηκαν» για να δουν από κοντά τη φύτευση των φυτών και έθεσαν πλήθος ερωτήσεων στα μέλη. Μεταξύ αυτών υπήρχαν και οι πάγιες – πλέον – ερωτήσεις που αναφέρονται στον τρόπο με τον οποίο κάποιος επαγγελματίας αγρότης μπορεί να γίνει μέλος του Συνεταιρισμού. Όπως επανειλημμένα έχει αναφερθεί, ο τρόπος εγγραφής είναι απλός:

Με την αστυνομική του ταυτότητα, τον αριθμό φορολογικού μητρώου και τον αριθμό ΑΜΚΑ, προσέρχεται στα γραφεία της ΑΝ.ΚΑ  και συγκεκριμένα στην κ. Χρύσα Κατσέα. Αφού συμπληρώσει την απαιτούμενη αίτηση, καταβάλει την πρώτη δόση της μερίδας (500,00 ευρώ) σε λογαριασμό της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και επιστρέφει την απόδειξη στην ΑΝ.ΚΑ. Ο τίτλος της μερίδας αποκτιέται εφόσον εξοφληθεί και η δεύτερη δόση.

Το Σεπτέμβριο τα πρώτα αποτελέσματα

Όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ο Πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής κ. Γιώργος Κουλοσούσας, το Σεπτέμβριο ο Συνεταιρισμός θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της καλλιεργητικής περιόδου και των αναλύσεων περιεκτικότητας των ξερών φύλλων σε στεβιοσακχαρίτες. Στη συνέχεια θα γίνει πιλοτική μεταποίηση του προϊόντος, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν επίσης δημοσίως σε όσους αγρότες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το εγχείρημα.
Η πορεία του πιλοτικό μεταποιητιρίου, που θα είναι το πρώτο στην Ευρώπη, βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται ο φάκελος όπου και θα κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να ξεκινήσει η αγορά και η τοποθέτηση των μηχανημάτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής