Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

- Φύλλο Καρδίτσας καθαρό νερό: Eνημέρωση για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Παλαμά

Χθές, 9/7/13 τα μέλη μας Αντώνης Γιώτας και Παντελής Πυκνής είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Παλαμά, εκπροσωπώντας την Ομάδα στο γραφείο του Δημάρχου. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνδιάσκεψη μας μαζί του με τη συμμετοχή του Δικηγόρου μας, Παναγιώτη Ζαλέπα, μια ημέρα πριν και ακολούθησε γραπτή επιστολή μας με κοινοποίηση στην καθ' ύλην αρμόδια στο Συνήγορο του Πολίτη που έχει αναλάβει την υπόθεσή μας.

Τα συμπεράσματα της συνάντησης ήταν τα εξής:
Η ομάδα μας προσπάθησε να πάρει κάποιες εγγυήσεις (τόσο για την προσωρινή όσο και για την οριστική επίλυση της έλλειψης πόσιμου νερού στο χωριό μας) και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου η νέα γεώτρηση ξεκινά την Πέμπτη. Ζητήσαμε να γίνει δειγματοληψία του νερού από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ελπίζουμε να γίνει σεβαστό από τον ανάδοχο (το όνομά του κ. Γιαγιάκος, αγνοούσε να μου δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και μας παρέπεμψε στον Πρόεδρό μας, Βαγγέλη Πάσχο - τον οποίο και καλούμε να μας κρατήσει ενήμερους για την εξέλιξη της γεώτρησης καθώς και για κάθε σχετική ενέργεια που θα συμβάλλει στην προσωρινή ανακούφιση των κατοίκων του χωριού μας).

Όσον αφορά το ζήτημα της κατασκευής του νέου αγωγού που θα αποτελέσει και την οριστική λύση στο πρόβλημα του χωριού και που για εμάς αποτελεί μονόδρομο, ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι τη μελέτη θα την έχουμε στα χέρια μας τη Δευτέρα το αργότερο.

Επίσης μας ενημέρωσε ότι ο Δήμος έχει αποστείλει αίτηση χρηματοδότησης στις 3/7/13 στα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας , στο Υπουργείο εσωτερικών , και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, καθώς και ότι έγινε μια πρώτη προσέγγιση όσον αφορά τις δυνατότητες χρηματοδότησης του έργου από τους αρμοδίους φορείς όμως δεν έχει στείλει ακόμα τη μελέτη στην Περιφέρεια και στα αρμόδια Υπουργεία, ως όφειλε.

Όσον αφορά την προσωρινή λύση, μας ζήτησε διορία μέχρι τέλη Αυγούστου.
Του τη δώσαμε.
Μας υποσχέθηκε ότι θα φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Αναμένουμε ΕΠΙΣΗΜΗ πρόσκληση μελών της Ομάδας μας.

Αύριο θα τον καλέσει η Συνήγορος του Πολίτη για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και το πότε θα σταλεί η μελέτη γιατί έχει ήδη καθυστερήσει.

Η Ομάδα θα συνεχίσει τις επαφές της με κάθε θεσμικό συνομιλητή και φορέα που μπορεί να δώσει αίσιο τέλος στο αυτονόητο αίτημα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής