Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

- Μια επίσκεψη στο Αγροτικό Ιατρείο Ιτέας

Το Αγροτικό Ιατρείο Ιτέας στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου.
Διοικητικά, ανήκει, αλλά και αποτελεί την συνέχεια του ΚΥΠ Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Ο σκοπός της λειτουργίας του Αγροτικού Ιατρείου είναι η παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.
Απλές ιατρικές εξετάσεις, έλεγχος της πίεσης, συνταγογραφήσεις φαρμάκων και διάφορες ιατρικές συμβουλές και συστάσεις είναι οι κυριότερες παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η παρουσία του ιατρείου σε ένα χωριό σαν την Ιτέα δεν είναι μόνο για την εξυπηρέτηση των ιατροφαρμακευτικών αναγκών του πληθυσμού, αλλά και για την εν γένει ενημέρωση των κατοίκων για θέματα υγείας, τρόπους αντιμετώπισής τους και πρόληψής τους.

Βέβαια, η λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου είναι περιορισμένου χρόνου, αφού ο Αγροτικός Ιατρός μας το επισκέπτεται τρείς φορά την εβδομάδα, και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Η γιατρός μας, κα. Ευαγγελία Μητσάτσου, κάνει το αγροτικό της αυτή την περίοδο στο ιατρείο Ιτέας και γνωρίζει πολύ καλά, πως, το επάγγελμά της είναι εξ ορισμού ένα επάγγελμα, που αναπτύσσει τις διαπροσωπικές σχέσεις.
Σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενή.
Είναι ο άνθρωπος που μοιράζεται το πρόβλημα, συμμερίζεται τον πόνο του ασθενή και βοηθάει με τις οδηγίες της στην ανακούφιση ή την θεραπεία των προβλημάτων υγείας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στούς Φούρνους Ικαρίας.
Πρόσχαρη, εχέμυθη και αγαπητή σε όλους, εξυπηρετεί με τις γνώσεις της και την καλή της διάθεση όλο αυτό το διάστημα τους κατοίκους του χωριού.
Οι επιστημονικές της παρεμβάσεις και η σωστή πρωτοβάθμια καθοδήγηση των ασθενών γλιτώνει πολυάριθμες επισκέψεις και εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που και οι κάτοικοι της Ιτέας την αντιμετωπίζουν όλοι με συμπάθεια και αγάπη, αναγνωρίζοντας την κοινωνική της συμβολή και προσφορά.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ απ΄ολους για την μεγάλη κοινωνική προσφορά σου Ευαγγελία ΜΑΣ!!!





4 σχόλια:

Αναστασία Μητσάτσου είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ όλους μέσα απ΄την καρδιά μου...!!!

κωνσταντινος μητρακος είπε...

Κατα καιρους ...'' περασαν'' απ' το χωριο μας ,ιατροι παιδια αξιολογα, με υψηλη επιστημονικη καταρτηση και με απλοχερη προσφορα στους συγχωριανους μας.
Η Ευαγγελια ομως πιο τυχερη απ' ολους... γιατι ''επεσε'' στην εξαρση της ψηφιακης τεχνολογιας, ισως και γιατι κουβαλουσε μια αυρα Αιγαιοπελαγιτικη μαζι της. Μπραβο στο Blooger :Ιτεα Καρδιτσας- για τις αμετρητες πρωτοβουλιες,ΜΠΡΑΒΟ !!!και σε σας κ. ΜΗΤΣΑΤΣΟΥ ...και θα εισηγηθω να σας ανακυρηξουμε επιτιμη Δημοτη μας , γιατι ειστε και ιατρος του χωριου μου του Πετρινου.


Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

Καλώς όρισες κυρα Γιατρέσα, να μας προσέχεις τους παππούδες γιατί οι οικονομικοί καιροί που διανύουμε επιβάλουν οι παππούδες να είναι γεροί και να παίρνουν τη σύνταξη ....για να μπορούμε κι εμείς να "τρώμε". Γιατί αλλιώς.....
Παρεπιπτόντως οι κύριοι στις φωτογραφίες ποιοί είναι;;

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ και ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ωπ και η μάνα μου στο τέλος με τα γυαλιά πρεσβυωπίας στο λαιμο και το βιβλιάριο ανα χείρας..

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής