Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Εκατοντάδες τρακτέρ στον κόμβο της Ιτέας για τον αγώνα των αγροτών στην Νίκαια

Εκατοντάδες τρακτέρ με συγκέντρωση στον κόμβο της Ιτέας μετακινήθηκαν και παρατάχθηκαν στον κόμβο της Νίκαιας, την Δευτέρα ενώ στο μπλόκο συνεχίζουν να καταφθάνουν αγρότες από τα θεσσαλικά χωριά.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές μιλάνε για μεγαλύτερη σε όγκο συγκέντρωση από πέρυσι και φέρονται αποφασισμένοι να παραμείνουν στο δρόμο μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Η αγρότες της Ιτέας συμμετέχουν ενεργά με πολλά τρακτέρ τα οποία άρχισαν να καταφθάνουν στον κόμβο της Νίκαιας μετά τις 2 το μεσημέρι, ενώ οι αγρότες επιχείρησαν να κλείσουν και τον παράδρομο.

Στην περιοχή βρίσκονταν από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε κάποια στιγμή που επιχειρήθηκε οι αγρότες να βγουν στην εθνική οδό σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε αγροτοσυνδικαλιστές και δυνάμεις των ΜΑΤ.












12 σχόλια:

Μακρη Ελενη είπε...

Οι τοπικοι αρχοντες που σπαταλουν ασκοπα τον ελευθερο χρονο τους σε πιτες και γιορτες γιατι δεν θελουν να προσβαλουν κανεναν ηταν παροντες απεναντι απο τις δυναμεις καταστολης, παντα διπλα στους δημοτες τους! Δεν τους ειδα σε καποια φωτογραφια! Απο σεμνοτητα μαλλον! Εκτος αν δεν πηγαν που δεν το πιστευω!

Ανώνυμος είπε...

den mporoun, ftiaxnoun to dimo, den adeiazoun

Ανώνυμος είπε...

Στην πίτα πήγαν θεσμικα!
Στα μπλόκα είναι νωρίς... έχουμε και τα χρισματα των εκλογών βλέπετε κυρία μου εν όψει...

Ανώνυμος είπε...

"..Οι τοπικοι αρχοντες που σπαταλουν ασκοπα τον ελευθερο χρονο τους σε πιτες και γιορτες γιατι δεν θελουν να προσβαλουν κανεναν..."

Κυρία Μακρή ποιόν να προσβάλουν και γιατί δεν κατάλαβα, και γιατί άσκοπα αφού τους καλούν θεσμικά...

Αλλά και εσείς...είστε ακριβοθώρητη και απούσα τελευταία απο τα κοινά...μάλλον δεν θέλετε να σπαταλάτε τον ελεύθρο χρόνο σας άσκοπα όπως λέτε...!!!

Μακρη Ελενη είπε...

Αγαπητε συγχωριανε δεν θα απολογηθω για τον προσωπικο μου χρονο ή για οτιδηποτε αλλο σε καποιον που δεν εχει την τολμη να γραψει το ονομα του!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει αφου δεν θελετε να απαντησετε δικαιωμά σας, ομως κριτικη χωρις αιτια και μάλιστα απο τον καναπε....

Μακρη Ελενη είπε...

Να σας απαντησω αφου εχει βαρυνουσα σημασια ο ελευθερος χρονος μου!!!!!!!!!!!
Να απαντησω, αφου χρειαζεται να αφησουμε τον αγωνα των αγροτων που επι το πλειστον απαρτιζεται ο δημος Παλαμα με τα προβληματα που αντιμετωπιζουν ειναι καθε χρονο και περισσοτερα.
Να απαντησω για να μην μιλησω για τα χαρατσια που καλουνται να πληρωσουν σε σπιτια, χωραφια, σταβλους, γεωτρησεις, φαρμακα κ.α.
Να απαντησω για να μην μιλησω για τα λογιστικα βιβλια που ειναι υποχρεωμενοι να κρατουν.
Να απαντησω για να μην μιλησω για τις δικαστικες διωξεις των φτωχων αγροτων που αδυνατουν να πληρωσουν τα χρεη τους στην εφορια και κινδυνευουν απο πλειστηριασμους σπιτιων κσι χωραφιων.
Να απαντησω για να μην μιλησω για την αδυναμια που εχει η πλειοψηφια των αγροτων να προμηθευτει εφοδια για να καλλιεργησει την γη, καθως τα πιστωτικα ιδρυματα σταματησαν την παροχη ρευστοτητας και οταν αυτο συμβαινει μπαινουν ως υποθηκη ή προσημειωνονται περιουσιακα στοιχεια.
Να απαντησω για να μην μιλησω για τον φορο στο πετρελαιο, για το αγροτικο ρευμα και για τον Φ.Π.Α στα αγροτικα μεσα και εφοδια.
Να απαντησω για να μην μιλησω για την αδυναμια των αγροτων εξ αιτιας ολων των παραπανω και αλλων τοσων να σπουδασουν τα παιδια τους.
Να απαντησω και να μην ταρασσω κυκλους.
Να απαντησω σε καποιον ή σε καποιους που δεν εχουν το θαρρος της γνωμης τους και κρυβονται πισω απο μια οθονη.
Κυριως να μην ξυνω το λουστρο........

φτωχος αγροτης είπε...

Αυτα που περιγραφει η παραπανω τα βιωνουν και οι υπολοιποι Ελληνες και σε πολυ χειροτερο βαθμο.

Καμία αντίρρηση ότι πρόκειται για σκληρή δουλεια των αγροτων. Σύμφωνα όμως με τις δηλώσεις τους, είναι και εντελώς...ασύμφορη. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι 9 στους 10 δηλώνουν εισόδημα έως 12.000 ευρώ, ήτοι μόλις 1.000 ευρώ τον μήνα, ενώ 7 στους 10 δηλώνουν κάτι λιγότερο από… 420 ευρώ τον μήνα.
Θα περίμενε κάποιος ότι με τέτοιες δηλώσεις η ελληνική επαρχία θα είναι γεμάτη τρώγλες και σαράβαλα στους δρόμους.
Όποιος όμως έχει ταξιδέψει βλέπει μια εντελώς διαφορετική «μαγική» εικόνα, με τις «μπέμπες» τα μυώδη δικάμπινα 4x4 και τα σπιτακια που ντρέπεσαι να μπεις μεσα να περισσεύουν.
Σκεψου οτι υπαρχουν οικογενειες που δεν εχουν κι αυτα τα 1000 ευρω στις πόλεις...

Ανώνυμος είπε...

Gia 5 mhnes poy doyleuon oi agrotes stin itea kai sta perixora ta lefta pou pernoun einai kai pola

Ανώνυμος είπε...

"να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"

εφόσον βλέπουμε μυώδη 4 επί 4 και πολύ καλά σπίτια από πολύ λίγους αγρότες τότε έχουμε σχηματίσει πλήρης εικόνα για την ελληνική επαρχία και τους αγρότες!
Άρα με αυτή τη λογική και κάποιοι δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι που έχουν μπέμπες και άουντι και κάνουν διακοπές ένα μήνα το καλοκαίρι, πάνε και σε αυτούς τους τομείς τα πράγματα καλά!
Μην σχολιάζετε κατά αυτόν τον τρόπο γιατί μου φαίνεται ότι έχετε ακόμα το Παπανδρεικό σύνδρομο το οποίο καλλιεργείτε με πολύ μεγάλη επιτυχία και από τους υπόλοιπους πολιτικούς της χώρας μας εδώ και χρόνια δηλαδή
-η μια κοινωνική τάξη απέναντι στην άλλη-

Ανώνυμος είπε...

korakas korakou mati....vgazei;

Ανώνυμος είπε...

Τόσα λεφτά τόσες επιδοτήσεις τόσες δραχμές και ευρώ στον αγροτικό τομέα, τα ίδια χάλια. Μια σοβαρή επένδυσή και αναδιάρθρωση δεν έγινε και δεν επιδιώχθηκε από τον αγροτικό κόσμο. Χρεοκοπημενοι συνεταιρισμοί υπόδικα ή καταδικασμένα διοικητικά συμβούλια κλπ κλπ και όλα αυτα στο βωμό της επιδότησης.
Η κατάσταση στον αγροτικό τομέα είναι μια μικρογραφία της Χρεοκοπημενης Ελλάδας. Η Ελληνική γεωργία των δανεικων. Τώρα... ασπιρίνες στον καρκίνο. Δυστυχώς.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής