Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

"Έφυγε" ο Λάκης Παππάς

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο σπουδαίος ερμηνευτής του Νέου Κύματος, Λάκης Παππάς.

«Μη κουραστείς να μ΄αγαπάς», «'Ηταν καμάρι της Αυγής» «Μανούλα μου», Ο Έκτορας κι η Ανδρομάχη», «Πάει κι αυτή η Κυριακή», «Έλα μαζί μου», «Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι».

Ερμηνευτής των πιο αισθαντικών τραγουδιών του Νέου Κύματος, ο Λάκης Παππάς πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 76 ετών.
Ο Λάκης Παππάς σπούδασε κιθάρα στο πλευρό του Γερ. Μηλιαρέση, ενώ πρωτοεμφανίστηκε το 1959 στο «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Ι. Καμπανέλη αντικαθιστώντας τον δάσκαλό του.

Τα τραγούδια που ερμήνευσε έχουν γράψει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Τραγούδια διαχρονικά τα οποία η εκφραστική λυρική φωνή του τα έκανε αξέχαστα.
Συνεργάστηκε με τον Μ. Χατζιδάκι (πρωτοεμφανίστηκε ως τραγουδιστής στην «Οδό Ονείρων»). Τραγούδησε επίσης στην «Όμορφη Πόλη».

Εμφανίστηκε σε «μπουάτ» και για χρόνια είχε το δικό του «στέκι» στην οδό Θόλου. Υπήρξε ο πρώτος τραγουδιστής που συνόδευσε τη φωνή του παίζοντας κλασική κιθάρα με αξιώσεις.

Κατά τη δεκαετία του 1980, εκτός από εμφανίσεις σε Κέντρα, πραγματοποίησε συναυλίες στην Αθήνα και σ’ όλη την Ελλάδα.

Ως τραγουδιστής συμμετείχε στους δίσκους: "Οδός Ονείρων" (1962), "Μάνος Χατζιδάκις: Πρώτη εκτέλεση" (1965), "Ματωμένος γάμος/ Παραμύθι χωρίς όνομα" (1965), "Αγωνιστές της λευτεριάς" (1971), "Του Μαυριανού και της αδελφής του" (1971), "Τραγούδια ερωτικά και χαμηλόφωνα" (1990), "Το τραγούδι γυμνό" (1992).

Επίσης, ως συνθέτης-τραγουδιστής, κυκλοφόρησε το 1971 τον δίσκο "Πάει κι αυτή η Κυριακή" (με συμμετοχή της Πόπης Αστεριάδη). Από αυτόν το δίσκο είναι (πλην των προαναφερμένων) και τα τραγούδια (σε στίχους Γ. Αργύρη και Δ. Ιατρόπουλου): «Άγριο πουλί», «Δεν είν’ τ’ άσπρο κρασί μας», «Χάρτινο αγόρι», «Έλα μαζί μου», «Μην κουραστείς να μ’ αγαπάς», «Μην τα ξυπνήσεις, μη», «Μάτια μου, μάτια κλειστά», «Πήρα αγκαλιά ένα όνειρο», «Δάκρυα μεσ’ στις πέτρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής