Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Μια όαση στα μέρη μας...στον "Βοτανικό κήπο της Οιχαλίας"

Τι θα λέγατε για μια κοντινή, μα πολύ ενδιαφέρουσα βόλτα, που θα σας φέρει ακόμη πιο κοντά στην ομορφιά της φύσης;

Σας μιλάμε για το Βοτανικό Κήπο Οιχαλίας στο Νεοχώρι Τρικάλων, μόλις 25 χιλιόμετρα απο το χωριό μας, τον βοτανικό κήπο της περιοχής μας, με εντυπωσιακή βλάστηση από φυτά και δέντρα, που σπάνια συναντά κανείς στην περιοχή.

Ο βοτανικός αυτός κήπος που βρίσκεται στην Οιχαλία, στην είσοδο του χωριού ξεκίνησε πριν από χρόνια, χάρη στο μεράκι ενός ιδιώτη, του κ. Δημητρίου Στάμου.
Ο κος Στάμος, δημιούργησε το Οικολογικό - Περιβαλλοντικό Πάρκο «Βοτανικός Κήπος Οιχαλίας» σε έναν χώρο 60 περίπου στρεμμάτων, όπου υπάρχουν σπάνια φυτά, τα περισσότερα με φαρμακευτικές ιδιότητες που σε συνδυασμό με αρωματικά φυτά σε παρτέρια, βραχόκηπους και την τεχνική λίμνη, δίνουν μια ευχάριστη εικόνα στον επισκέπτη πλούσια σε χρώματα και αρώματα.

Οπωρώνες, ελεύθερα ζώα στον χώρο, κύκνοι, αγριόχηνες, ελάφια, μίνι κατσίκια, στρουθοκάμηλοι, χελώνες, φασιανοί, πέρδικες, άλογα ιππασίας, πόνι, παραδεισένια πουλιά, «δένουν» με την χλωρίδα του χώρου όπου υπάρχει και ανακύκλωση των απορριμμάτων με τη μέθοδο της κομποστοποίησης.

Στον χώρο, υπάρχει και η αναψυχή για τους λάτρεις των σπορ με γήπεδα ποδοσφαίρου 5χ5, βόλεϊ , παιδότοπος, χώρος γευσιγνωσίας, αναψυκτήριο για κοινωνικές εκδηλώσεις, ακόμη και χώρος προβολών και ενημέρωσης μέσω γιγαντοοθόνης.
Ο εκθεσιακός χώρος βιολογικών προϊόντων και βοτάνων, ορυκτών και πετρωμάτων αλλά και ειδών λαϊκής τέχνης, προσθέτουν στην γνώση των επισκεπτών.

Για όσους θέλουν να επισκεφτούν τον χώρο, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2433022763 και 6989485889.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής