Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέος

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Ιουνίου η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Την χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μυτιλήνης Ιάκωβος, Ναζαρέτ Κυριακός, Λαρίσης Ιγνάτιος, Νικαίας Αλέξιος, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Σάμου Ευσέβιος, Καισαριανής Δανιήλ, Πειραιώς Σεραφείμ, Σερρών Θεολόγος, Σύρου Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Ν. Σμύρνης Συμεών, Κερκύρας Νεκτάριος, Ζιχνών Ιερόθεος, Κορίνθου Διονύσιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Θηβών Γεώργιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Κηφισίας Κύριλλος, Ιωαννίνων Μάξιμος, Ελασσώνος Χαρίτωνας και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι, Ρεντίνης Σεραφείμ, Διαυλείας Γαβρίηλ και Σαλώνων Αντώνιος.

Ο νέος Μητροπολίτης στον χειροτονητήριο λόγο του μεταξύ άλλων τόνισε: ''Η Εκκλησία μου αναθέτει σε αυτήν την ώριμη περίοδο της ζωής μου να αναλάβω αυτήν την διακονία, κάνοντας το παιδικό μου όνειρο μιά άλλη πραγματικότητα θυσίας καί προσφοράς''.
''Για την πνευματική αυτή ετοιμασία μου από τα παιδικά μου χρόνια ως σήμερα συνέβαλε ένα πλήθος ανθρώπων. Θα ηθελα να μνημονεύσω τον μακαριστό πατέρα μου Ιωάννη, στον οποίο οφείλω το ζην και να τον ευχαριστήσω για όσα μου προσέφερε στην αύξηση και πρόοδο μου'',πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο κ. Τιμόθεος.

Επίσης ανέφερε:
Θα ήθελα να μνημονεύσω και τον μακαριστό γέροντά μου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας και Παξών κυρό Τιμόθεο, στον οποίο οφείλω το εκκλησιαστικώς ζην. Εκείνος με έκειρε μοναχό, με χειροτόνησε Διάκονο και Πρεσβύτερο, μου απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμ., καθώς και την πνευματική πατρότητα. Ευγνωμοσύνη καταθέτω και για τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο, για την αγάπη και εμπιστοσύνη του προς εμέ''.

Κλείνοντας υπογράμμισε:
''Με πολύ σεβασμό και αγάπη θέλω να αναφερθώ και στον πολιό γέροντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλιώτιδος καί Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλο. Θέλω να τον διαβεβαιώσω για την αγάπη μου, τον σεβασμό μου και τήν υιική μου στοργή. Η Ιερά Μητρόπολη θα συνεχίσει να τον τιμά, να τον σέβεται και να τον φροντίζει, το δε επισκοπείο θα συνεχίσει να είναι το σπίτι του''.

Ο Αρχιεπίσκοπος από τη πλευρά του απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη, υπογράμμισε την μεγάλη προσφορά του κ. Τιμοθέου στο έργο της Εκκλησίας.

''Πηγαίνεις σε μια ιστορική Μητρόπολη, και πιστεύω ότι έχεις τα χαρίσματα να την διαποιμάνεις επάξια'', πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος.

Σε άλλο σημείο ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις σχέσεις του πρώην και νυν Μητροπολίτη Θεσσαλίωτιδος, υπογραμμίζοντας ότι θα χαίρεται όταν όλα πάνε καλά.

''Οι σχέσεις σας να είναι σαν πατέρας με υιό'', πρόσθεσε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής