Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε στις χαλαζόπληκτες περιοχές Παλαμά και Σοφάδων

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον Τμηματάρχη Εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ, κ. Κ. Καραμπάτσα βρέθηκε χθες στην Καρδίτσα, με στόχο να διαπιστώσει το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε η χαλαζόπτωση της Κυριακής σε αγροτικές περιοχές των δήμων Παλαμά και Σοφάδων.

Ειδικότερα επισκέφθηκαν καλλιέργειες στα χωριά Φύλλο, Ορφανά, Λεύκη, Αμπελώνα, Κυψέλη, Ερμήτσι και Πασχαλίτσα.
Όπως διαπίστωσαν υπάρχουν ζημιές τόσο σε καλλιέργειες βαμβακιού, σε καλλιέργειες καλαμποκιού καθώς και σε άλλες καλλιέργειες.
Μετά το τέλος των επισκέψεων τα στελέχη του κλιμακίου είπαν πως μετά την αναγγελία από τους οικείους δήμους του συμβάντος, οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιά θα πρέπει εντός 15νθημέρου να υποβάλλουν σχετική αίτηση ώστε γεωπόνοι του οργανισμού να επισκεφθούν τα χωράφια τους για να κάνουν ακριβή εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος ζήτησε από το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών και να δοθούν δίκαιες και γενναίες αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες που αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και η χαλαζόπτωση ήρθε να τα επιδεινώσει περισσότερο.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Τσιάκος δήλωσε:
«Βρεθήκαμε σήμερα μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στις αγροτικές περιοχές που χτυπήθηκαν από το χαλάζι το απόγευμα της Κυριακής. Είδαμε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και θα έχουν πολύ αρνητικές συνέπειες στην τελική παραγωγή. Εκείνο που ζητάμε πλέον από τον ΕΛΓΑ είναι να προστατεύσει το εισόδημα των πληγέντων αγροτών κάνοντας έγκαιρα εκτιμήσεις και δίνοντας δίκαιες και γενναίες αποζημιώσεις. Εξάλλου οι αγρότες αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα που αν δεν εφαρμόζονται τα αυτονόητα από την πλευρά του κράτους, δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν στα χωράφια τους και να ζήσουν τις οικογένειες τους» κατέληξε ο κ. Τσιάκος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής