Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ξεκίνησε η νέα λουτρική περίοδος στα Λουτρά Σμοκόβου

Έτοιμα να προσφέρουν για άλλη μια χρονιά τις υπηρεσίες τους είναι τα Λουτρά Σμοκόβου, η νέα λουτρική περίοδος των οποίων ξεκίνησε από την περασμένη Κυριακή 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Οι φυσικές ιαματικές πηγές Σμοκόβου βρίσκονται 35 χιλιομ. ΝΔ της Καρδίτσας στον ορεινό όγκο των νοτίων Αγράφων και σε υψόμετρο 450μ.

Οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών, ( θειούχων – αλκαλικών ) ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Το 1662 κτίστηκαν τα πρώτα καταλύματα λούσης και διαμονής. Από τους πιο διάσημους επισκέπτες της εποχής ήταν ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων και ο Μαχμούτ Πασάς και προς τιμήν τους δόθηκαν τα ονόματά τους σε δύο ιαματικές πηγές.
Σήμερα ένα σύγχρονο SPA είναι σε θέση να προσφέρει στους επισκέπτες του χαλάρωση, αναζωογόνηση και ευεξία. Διαθέτει πισίνα, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, δυο κλασικές και δυο διαθερμικές σάουνες, δυο αίθουσες χαμάμ και δυο αίθουσες χαλαρωτικού μασάζ. Στο υδροθεραπευτήριο οι επισκέπτες θα βρουν ατομικούς λουτήρες με υδρομασάζ, αίθουσα ατομικών εισπνοών και αίθουσα ρινοπλύσεων.
Τα νερά των φυσικών ιαματικών πηγών Σμοκόβου συνιστώνται για:
- Χρόνιες Ρευματοπάθειες  
- Αρθροπάθειες 
- Παθήσεις αναπνευστικού συστήματος 
- Παθήσεις πεπτικού συστήματος 
- Παθήσεις δέρματος 
- Ενδοκρινείς ανεπάρκειες 
- Γυναικολογικές παθήσεις 
- Χαλάρωση - αναζωογόνηση - ευεξία

Υδροθεραπευτήριο
Στις εγκαταστάσεις του Υδροθεραπευτηρίου λειτουργούν 43 ατομικοί λουτήρες με υδρομασάζ, 22 συσκευές ατομικών εισπνοών και 7 συσκευές ατομικών ρινοπλύσεων. Επίσης στη νέα πτέρυγα ο επισκέπτης θα βρει την Ιαματική Δεξαμενή ( Πισίνα ), τις αίθουσες σάουνας και χαμάμ, τις αίθουσες μασάζ καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.

Σάουνα – Μασάζ – Γυμναστήριο
Η Σάουνα καθαρίζει την επιδερμίδα, αποτοξινώνει, καταπολεμά την κυτταρίτιδα, βελτιώνει το αναπνευστικό, το κυκλοφορικό και παράλληλα ξεκουράζει και χαλαρώνει τους μυς.
Το Μασάζ πηγή απόλαυσης από αρχαιοτάτων χρόνων δραστηριοποιεί το κυκλοφορικό, ενώ παράλληλα ξεκουράζει και τονώνει τους μυς.
Η χρήση του γυμναστηρίου βοηθά στην μυϊκη ενδυνάμωση, σύσφιξη και αποκατάσταση του σώματος, προσφέρει ψυχική,πνευματική και σωματική υγεία.

Εισπνοές – Ρινοπλύσεις – Ομαδικές Εισπνοές (Χαμάμ)
Τα Λουτρά Σμοκόβου είναι πανελλαδικά γνωστά για τη βοήθεια και την ανακούφιση που προσφέρουν σ' αυτούς που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα. Οι λουόμενοι βλέπουν σημαντικές βελτιώσεις στις χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού (βρογχίτιδες, χρόνιες ρινίτιδες, βρογχικό άσθμα, κλπ) και γενικότερα της ποιότητας της ζωής τους. Αυτή η φυσική μορφή αντιμετώπισης του προβλήματος είναι ευρύτατα διαδεδομένη στη Β. Ευρώπη.

Ρινοπλύσεις
Οι ρινοπλύσεις (χρόνιες ρινίτιδες, κλπ) βοηθούν την άμυνα του οργανισμού, ειδικότερα των καπνιστών και των κατοίκων των μεγάλων πόλεων, καθώς και την ευκολότερη αντιμετώπιση των μολύνσεων του αναπνευστικού συστήματος τους χειμερινούς μήνες.
Συνιστάται επίσης η ποσιθεραπεία για παθήσεις του πεπτικού συστήματος, όπως υπερχλωριδικές γαστρίτιδες, χρόνιες κολίτιδες, κλπ. και πραγματοποιείται από διάφορες ελεύθερες κρύες πηγές στο χώρο της Λουτρόπολης. Τα φυσικά νερά των θερμοπηγών του Σμοκόβου είναι τα μαλακότερα απ' όλα τα πόσιμα ιαματικά νερά στον Ελλαδικό χώρο και σ' αυτό βοηθά και η μεγάλη διακύμανση της θερμοκρασίας τους (29ο – 42ο).

Λουτροθεραπεία
Η περιοχή διαθέτει άριστο και σταθερό μικροκλίμα ένεκα της θέσης στον όγκο των νοτίων Αγράφων και η θεραπεία που παρέχεται από την δύναμη του ιαματικού νερού προσφέρει χαλάρωση και αναζωογόνηση όλου ανθρώπινου οργανισμού. Το ιαματικό νερό των φυσικών θερμομεταλικών θειοπηγών Σμοκόβου αναβλύζει από σημαντικό βάθος (διακύμανση θερμοκρασίας 29ο – 42ο) και προσφέρει στους λουόμενους (σε ατομικούς λουτήρες ή στην πισίνα) τις ευεργετικές του ιδιότητες, απομακρύνοντας πόνους από την πλάτη, ειδικότερα τον αυχένα, τη μέση και γενικότερα από όλες τις αρθρώσεις του σκελετού μας. Η καθημερινή χρήση του ιαματικού νερού, με τις μοναδικές αλκαλικές και θειούχες ενώσεις καθώς και την παρουσία ικανού πυριτικού οξέος βοηθά στην βελτίωση της επιδερμίδας μας στο πρόσωπο και στο σώμα, ειδικότερα στα άτομα που υποφέρουν από νεανική ακμή ή έχουν σμηγματορροϊκή τάση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής