Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης είναι ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών
Ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως Αρχιμ. Τιμόθεος Άνθης, εξελέγη το μεσημέρι της Τετάρτης της 25ης Ιουνίου 2014, νέος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
Το Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με ψήφους 61 εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Άνθη, εφημέριο-προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Φιλοθέης-Φιλοθέης Αττικής.
Ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος είναι γνωστός για την εμπειρία του σε εκκλησιαστικά θέματα, καθώς διατέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.
Η "ΙΤΕΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ"απευθύνει τις θερμές ευχές της προς τον νέο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων και του εύχεται "ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ ΕΠ'  ΑΓΑΘΩ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ"
Το τριπρόσωπο και οι ψήφοι
Πριν από την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος είχε πραγματοποιηθεί η διαδικασία του τριπροσώπου για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Επιτροπής Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Ελλάδος, η ψηφοφορία έγινε ως εξής:
"Επί ψηφισάντων 73, η πρόταση δι εκλογής έλαβε 64 ψήφους και η πρόταση δια καταστάσεως 9 ψήφους. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων δι’ εκλογής. Ακολούθησε η διαδικασία της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων δι’ εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 72 ψηφισάντων έλαβαν :
1) Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, ψήφους 17.
2) Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος Άνθης, ψήφους 60.
3) Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, ψήφους 8.
Επί της δευτέρας ψηφοφορίας, και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος Άνθης, με 61 ψήφους, επί συνόλου 72 ψηφισάντων, ενώ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ έλαβε 5 ψήφους και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος 2 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 4 λευκά ψηφοδέλτια".
Τα Μικρά Μηνύματα
Μετά το πέρας της Συνεδριάσεως, ακολούθησαν τα Μικρά Μηνύματα των νεοεκλεγέντων Μητροπολιτών.Έπειτα και κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη, οι εψηφισμένοι Μητροπολίτες Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, έδωσαν το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Πετράκη, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, επί παρουσία πολλών Ιεραρχών, Κληρικών και Λαϊκών Χριστιανών.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ κ. κ. ΤΙΜΟΘΕΟΥ
O κατά κόσμον Νικόλαος, Άνθης του Ιωάννου και της Σπυριδούλας γεννήθηκε στο Κοντόκαλι Κερκύρας το έτος 1964. Από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας και Παξών κυρό Τιμόθεο († 2002) εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Παλαιοκαστριτίσσης Κερκύρας στις 8.5.1986, εχειροτονήθη Διάκονος στις 12.7.1986 και Πρεσβύτερος στις 15.8.1992 λαβών και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.
Μετά τις εγκύκλιες σπουδές έλαβε:
α) Πτυχίο της Λογιστικής 1985
β) Πτυχίο της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών 1986
γ) Πτυχίο του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών 1993
δ) Master Θεολογίας στον Τομέα Πατερικών Σπουδών, Ιστορίας Δογμάτων και Συμβολικής 2003.
Ομιλεί την Αγγλική Γλώσσα.
Έχει υπηρετήσει ως Ιεροκήρυκας και Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και Παξών και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας Κερκύρας.
Από το έτος 1999 υπηρετεί στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Γραμματεύς των: α) Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας, από το έτος 1999, β) Συνοδικης Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως, από το έτος 2008, γ) Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας, από το έτος 2006. 
Έχει μετάσχει ως μέλος σε διάφορες Εκκλησιαστικές και Κρατικές Επιτροπές καθώς επίσης και ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε αρκετές αποστολές.
Από τον Ιούλιο του έτους 2006 ανέλαβε Εκπρόσωπος Τύπου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου ενώ από τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους είναι Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Μεταναστών, Προσφύγων και Παλιννοστούντων.
Τον Ιούλιο του 2012 του ανετέθησαν από την Ιερά Σύνοδο τα καθήκοντα του Διευθυντού της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών-Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων». Είναι εφημέριος-προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Φιλοθέης-Φιλοθέης Αττικής. 
(πηγές romfea, dogma)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής