Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Στήν Ιτέα ούτε με τον θάνατο ησυχάζει κανείς...

"Η εικόνα του κοιμητηρίου και του οστεοφυλακίου ενός χωριού μαρτυρεί και το πολιτιστικό επίπεδο των κατοίκων του..."

Φαίνεται πως εδώ στήν Ιτέα ούτε με τον θάνατο ησυχάζει κανείς, αφού ακόμα και τα οστά των νεκρών έχουν αφεθεί στήν τύχη τους.
Εικόνες αίσχους για το οστεοφυλάκιο της Ιτέας.
Οποιος το επισκευθεί θα αντικρύσει ψυχές στοιβαγμένες άναρχα χωρίς ίχνος σεβασμού και ντροπής!!!
Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Τα εικονίσματα έχουν εξαφανιστεί.
Τα κουτιά το ένα πάνω στο άλλο και η πρόσβασή τους είναι πλέον αδύνατη, σε κάποια μάλιστα ούτε καν τα ονόματα δεν υπάρχουν απ΄έξω.
Με το που μπαίνεις μέσα μαυρίζει η ψυχή σου απο την μαυρίλα και την κάπνα του κτηρίου.
Το να βρούμε τα κόκκαλα και να κάνουμε ένα απλό τρισάγιο για τις ψυχές των αγαπημένων μας, είναι πρακτικά αδύνατο πλέον.
Οι νεκροί δεν έχουν φωνή....αυτό όμως δεν πρέπει να καθησυχάζει κανέναν μας.

Τελευταία με την ευγενή καλωσύνη και δωρεά κάποιων μεταλλικών ραφιών απο την οικογένεια Γονέα έχει καλυτερέψει η κατάσταση αλλά...σταγόνα στον ωκεανό.

Η εικόνα γύρω και έξω απο το νεκροταφείο επίσης τραγική.
Θα μου πείτε βέβαια ότι φταίμε και μείς οι δημότες γι αυτή την κατάσταση...καμιά αντίρρηση, αλλά πρέπει και η Δημοτική αρχή, (που είναι και στην δικαιοδοσία της), να μεριμνήσει ώστε να δώσει κάποια προτεραιότητα στό θέμα και να γίνει επέκταση του κτηρίου, να μεγαλώσει ο χώρος για να μπορεί ο κάθε επισκέπτης να βρίσκει με κάποια σειρά τα κόκκαλα των συγγενών του.
Ευελπιστούμε στην άμεση παρέμβαση του Δημάρχου μας (γνωρίζοντας την ευαισθησία του σε θέματα πολιτισμού) να σταματήσει αυτό το αίσχος που προσβάλλει τους νεκρούς μας, αλλά και την (κατά τα άλλα) "στολισμένη & αναβαθμισμένη" περιοχή μας.
Τα Δημοτικά τέλη νεκροταφείου νομίζω θα βοηθήσουν πρός αυτή την κατεύθυνση για την κατασκευή και συντήρησή του, τα πληρώνουμε όλοι, ακόμα και δημότες που δεν έχουν κάποιον δικό τους θαμμένο.

Το θέμα του οστεοφυλακίου έχει αναφερθεί και σε παλιότερη ανάρτηση του συγχωριανού μας φίλτατου γιατρού Γιάννη Σπυρόπουλου....ΕΔΩ
Εκτοτε το πρόβλημα, παρά τις διαβεβαιώσεις, συνεχίζει να παραμένει άλυτο ενώ η εικόνα γίνεται ολοένα απελπιστική.

Παρακαλώ την Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο προσωπικά, να ξεκινήσει με προτεραιότητα απ' τα θεμελιώδη που διέπουν μια Χριστιανική & πολιτισμένη κοινωνία.
Τον σεβασμό στους νεκρούς μας...!!!

 Με εκτίμηση
Παύλος Σαμαράς















2 σχόλια:

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ είπε...

Εδω δεν νοιαζονται για τους ζώντες..τους πεθαμένους περίμενες?(το 5ευρακι το τσιμπαει παντως ο δημος για τους ταφους..)

Unknown είπε...

Τι να γράψω; Τι να πω; Λόγια που δεν συγκίνησαν κανέναν Άρχοντα παρά μόνον εμας...
Ευχές και προτροπές που δεν ακούστηκαν ποτέ πέρα απ' τα δικά μας αφτιά...
Παύλο οι τάφοι και το οστεοφυλάκιο δεν επιτρέπεται να είναι τόπος ερημικός σε πλήρη εγκατάλειψη.Είναι τόπος ζωής-αγάπης και σεβασμού...με πολλούς επισκέπτες καθημερινά. Και οι τοπικοί Άρχοντες αδιάφοροι...αδιάφοροι...σαν νεκροί...

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής