Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Αναβίωση "γουρνοχαράς" για 5η συνεχή χρονιά στήν Ιτέα...

Τα Χριστούγεννα, μεγάλη γιορτή, ήταν ευκαιρία τα παλιότερα χρόνια για γλέντι και καλό φαγητό που οι άνθρωποι δεν είχαν την ευκαιρία να απολαμβάνουν στην καθημερινότητά τους.
Οι προετοιμασίες ξεκινούσαν από νωρίς και είχαν να κάνουν κυρίως με το σφάξιμο του γουρουνιού της κάθε οικογένειας, το οποίο το κάθε σπίτι κρατούσε μήνες πριν και το μεγάλωνε ειδικά για το σκοπό αυτό.

Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα, εκείνο της "γουρνοχαράς" θα αναβιώσει για 5η συνεχή χρονιά απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιτέας αύριο την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου και ώρα 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία.
Ολα είναι έτοιμα για την αυριανή μέρα...

Τα παιδιά του πολιτιστικού μαζί με φίλους εθελοντές δουλεύοντας ακούραστα μέχρι αργά το απόγευμα σήμερα για να ετοιμάσουν τα εδέσματα και τις τσιγαρίδες της "γουρνοχαράς".













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής