Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

17η Αθλητική Ημέρα Δημοτικών Σχολείων Δήμου Παλαμά

6 Ιουνίου 2017
Η Αθλητική Ημέρα Δημοτικών Σχολείων στο Δήμο Παλαμά είναι ένας θεσμός που αντέχει στο χρόνο. Πραγματοποιείται στο τέλος κάθε σχολικού έτους εδώ και δεκαεπτά (17) χρόνια, με τη συμμετοχή σχολείων που ανήκουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παλαμά και στην 4η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Καρδίτσας.

Η 17η Αθλητική Ημέρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017, στο Εθνικό Στάδιο Παλαμά. Συμμετείχαν μαθητές/τριες των τάξεων Δ΄,Ε΄&Στ΄ των σχολείων: 1ου,2ου,3ου Παλαμά, Προαστίου, Μαραθέας, Ιτέας & Φύλλου.

Η 17η Αθλητική Ημέρα συνδιοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Παλαμά (Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π.), τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας, τον Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Καρδίτσας και τη Σχολική Σύμβουλο 4ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Καρδίτσας και με την πολύτιμη συνδρομή του Κέντρου Υγείας Παλαμά.

Στην Αθλητική Ημέρα εκ μέρους του Δήμου παρέστησαν:
Ο Δήμαρχος, κ. Γ. Σακελλαρίου, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π. κ. Β. Μπακαβέλος, η Αντιδήμαρχος κα Φ. Καραΐσκου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.


Γιατί Αθλητική Ημέρα;
Γιατί η άθληση, η κίνηση, το παιχνίδι είναι απαραίτητα στη ζωή όλων μας. Γιατί προτείνουμε τη σωματική άσκηση και τον αθλητισμό για ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ. Γιατί προτείνουμε στα παιδιά το γήπεδο, την αυλή, την αλάνα και όχι την εικονική πραγματικότητα της τηλεόρασης και του υπολογιστή.
Γιατί λέμε «ναι» στην ενεργοποίηση και «όχι» στην παθητικότητα του καναπέ.
Γιατί λέμε «ναι» στην προσπάθεια και την αγωνιστικότητα, «ναι» στη συμμετοχή, «ναι» στις υγιείς επιλογές που δεν θέτουν σε κίνδυνο την σωματική και ψυχική ισορροπία.
Γιατί ο αθλητισμός, η άσκηση, το παιχνίδι μπορεί να λειτουργήσουν ως αντίδοτο στο σύγχρονο τρόπο ζωής, μπορεί να αποτελέσουν υγιείς επιλογές για τα παιδιά με σημαντικά οφέλη, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί και καταδεικνύουν τα αποτελέσματα πληθώρας σχετικών ερευνών!
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι στα παιδιά είναι απαραίτητη η καθημερινή σωματική άσκηση τουλάχιστον 35 έως 60 λεπτών. Συνεπώς, είναι σημαντικό να τα παρωθούμε και να τα ενθαρρύνουμε να υιοθετούν πιο δραστήριο τρόπο ζωής, να ασχολούνται με τον αθλητισμό από την μικρή τους ηλικία ώστε να αγαπήσουν και να υιοθετήσουν έναν τέτοιον τρόπο ζωής, ως παιδιά και ως ενήλικες.
Σκοπός της Αθλητικής Ημέρας, λοιπόν, ήταν να δοθεί έμφαση στα σημαντικά οφέλη του αθλητισμού στη σωματική ανάπτυξη και υγεία των παιδιών, στην απόκτηση σημαντικών δεξιοτήτων για τη ζωή τους (αγωνιστικότητα, ομαδικότητα & κοινωνικότητα, ευγενής άμιλλα, προσήλωση στο στόχο, διάθεση για προσωπική βελτίωση, αποδοχή της νίκης και της ήττας κλπ), αλλά και στην απόδοση του εγκεφάλου και τη βελτίωση της μάθησης.


Οι συνδιοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν και όσους/ες συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση. Επίσης, ευχαριστούν τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και τους γυμναστές των σχολείων για την προετοιμασία και την άρτια διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και τη γιατρό του Κέντρου Υγείας Παλαμά (κα Αικατερίνη Δημητρίου) για την ιατρική υποστήριξη και την αίσθηση ασφάλειας που παρείχε η παρουσία της.
Θερμά συγχαρητήρια στους νικητές & νικήτριες των αγώνων, μα πάνω απ` όλα σε όσους/ες αγωνίστηκαν και προσπάθησαν μέχρι το τέλος με τους δικούς τους ρυθμούς και τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Έχει σημασία να μην εγκαταλείπεις, να προσπαθείς να φτάσεις στον τελικό στόχο. Έχει σημασία να μάθεις να αγωνίζεσαι και να μην τα παρατάς με την πρώτη δυσκολία.
Και κάτι ακόμη…
Να θυμάσαι πως έχει σημασία πώς αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου και ποιες επιλογές κάνεις!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής