Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Ο Δήμος Παλαμά γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Παλαμά στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (Δευτέρα 05/06/2017) προγραμμάτισε δράσεις με συμμετοχή των μικρών μαθητών που είχαν σκοπό την ενημέρωση τους για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον.

Την Τρίτη 06/06/2017 οι μαθητές του νηπιαγωγείου Προαστίου άκουσαν τον κ. Βαγγέλη Πολυγένη, συνεργάτη της ΠΑΔΥΘ ΑΕ, για τα οφέλη της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης.
Ο κάδος κομποστοποίησης που είχε τοποθετηθεί από τον Ιανουάριο στο χώρο του σχολείου, ετοίμασε κομπόστ με το οποίο τα παιδιά με την βοήθεια των νηπιαγωγών φύτεψαν σε γλαστράκια τα δικά τους λουλούδια. Μας αποχαιρέτησαν γεμάτα χαμόγελα και μας υποσχέθηκαν πως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα φροντίζουν το δικό τους λουλούδι από το δικό τους κομπόστ.
   
Την Τετάρτη 07/06/2017 οι μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και  ήρθαν στην κεντρική πλατεία Παλαμά και δημιούργησαν τον δικό τους ανθόκηπο.
Κάθε μαθητής φύτεψε το λουλούδι του νιώθοντας χαρά και ικανοποίηση που κατάφερε να αλλάξει την όψη της πλατείας μας, δίνοντάς της χρώμα. Στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτή τη δράση, στην προστασία, διαχείριση και ανάδειξη του τοπικού περιβάλλοντος.

Συμμετείχαν συνολικά 121 μαθητές ενώ παράλληλα η συμμετοχή του Δήμου Παλαμά με προσωπικό και μέσα ήταν πολύ ουσιαστική για την επιτυχία της δράσης. Οι δράσεις αυτές υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Αντιδημάρχου κ. Καραΐσκου Φωτεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής