Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Παλαμά

Σήμερα Δευτέρα 19 Ιούνη στις 10.30 το πρωί, πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, από το Σύλλογο Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ), Εμπορικό σύλλογο Παλαμά, Σωματείο Οικοδόμων Παλαμά, Σύλλογο Γυναικών Παλαμά, Αγροτικό Σύλλογο Παλαμά, Αγροτικό Σύλλογο Κοσκινά, Αγροτικό Σύλλογο Λεύκης, Αγροτικό Σύλλογο Ορφανών.

Ο Ιάσονας Διδάγγελος πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Παλαμά, χαιρετίζοντας την κινητοποίηση τόνισε την ανάγκη της «οργανωμένης κινητοποίησης όλων των φορέων του Παλαμά για να διεκδικήσουμε την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων του Κέντρου Υγείας και να απαιτήσουμε ένα κέντρο υγείας πλήρως στελεχωμένο με ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό με τον αναγκαίο  μηχανολογικό εξοπλισμό. Να απαιτήσουμε υγειονομική περίθαλψη χωρίς να πληρώνουμε»

Ο Σκουλαράκος Ανδρέας από μέρους του αγροτικού συλλόγου Παλαμά μίλησε για τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών τονίζοντας χαρακτηριστικά: «μας αρπάζουν από την τσέπη  ότι εισόδημα είχαμε, να μην τους αφήσουμε να μας απρπάξουν και το δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Μόνο με αγώνες θα το καταφέρουμε»

Στη συνέχεια η Ελένη Καρυά από τον σύλλογο γυναικών Καρδίτσας διάβασε το  ψήφισμα που μεταξύ των άλλων τόνιζε:
«Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των φορέων του Παλαμά, αποφασίστηκαν τα παρακάτω: Τόσο Πανελλαδικά όσο και στο νομό μας μειώνονται και υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο οι δημόσιες υπηρεσίες και οι παροχές πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας, τα κέντρα υγείας και τα αγροτικά ιατρεία των χωριών μας υποβαθμίζονται σε οριακό σημείο λειτουργίας, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ελάχιστου υγειονομικού προσωπικού που τα στελεχώνει. Εκτιμούμε πως η πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων για την υγεία αποτελεί μέρος της γενικότερης πολιτικής τους που υπηρετεί τα μεγάλα, μονοπωλιακά συμφέροντα και ικανοποιεί όλο και λιγότερες από τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Ειδικότερα για το Κέντρο Υγείας Παλαμά:
Το Κέντρο Υγείας Παλαμά καλύπτει περίπου 25 χωριά: Προβλέπονται 18 Ειδικευμένοι ιατροί, αλλά δεν καλύπτονται οι ειδικότητες.
Υπάρχουν 10 αγροτικά ιατρεία και σ’ αυτά προβλέπονται 14 γιατροί. 
Σήμερα υπηρετούν 10 γιατροί.
Με βάση αυτά τα στοιχεία απαιτούμε:
·        Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
·        Κάλυψη όλων των αγροτικών ιατρείων.
·        Πρόσληψη μόνιμου διοικητικού προσωπικού.
·        Προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες.
·        Επαναχορήγηση μικροβιολογικού και ακτινολογικού μηχανήματος για κάλυψη των εργαστηριακών εξετάσεων.
Εκτιμούμε πως οι υπηρεσίες Υγείας πρέπει να αποτελούν κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα που θα παρέχεται σε όλους δωρεάν και δε θα λειτουργεί ως εμπόρευμα ή φιλανθρωπία.»

Το ψήφισμα επιδόθηκε από τους συγκεντρωμένους στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Παλαμά κ. Ιωσήφ Χρούμπ που αφού ευχαρίστησε τους φορείς για την κινητοποίηση τους έδωσε το υπόμνημα που επανελλειμένα έχει στείλει στο υπουργείο υγείας ζητώντας την κάλυψη των ελλείψεων αλλά δεν έχει πάρει απάντηση, ούτε λύση δόθηκε.

Αντιπροσωπεία των φορέων το επέδωσε επίσης και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παλαμά απαιτώντας η δημοτική αρχή να διεκδικήσει την λύση των προβλημάτων.
Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε στην κινητοποίηση για τις ελλείψεις του νοσοκομείου Καρδίτσας.







πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής