Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Αιολικό πάρκο στην περιοχή Πέτρινος Καρδίτσας

Την θετική γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας έλαβε το νέο αιολικό πάρκο που θα εγκατασταθεί στην περιοχή του Δήμου Παλαμά συνολικής ισχύος 16 MW.

Πρόκειται να κατασκευαστεί αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 16 MW, με τις ανεμογεννήτριες να τοποθετούνται συγκεκριμένα στη θέση "Ντομπρούσι" ή αλλιώς "κλαράκι" στο χωριό Πέτρινος Καρδίτσας για όσους γνωρίζουν την τοποθεσία.

Ο αιολικός σταθμός θα αποτελείται από οκτώ ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 2 MW η καθεμία και θα τοποθετηθούν σε αντίστιξη βόρια και πάνω από το χωριό.

Φορέας του έργου είναι η εταιρεία «ΑΝΕΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.».
Η διασύνδεση του αιολικού πάρκου με το δίκτυο θα γίνει μέσω νέας εναέριας διπλής γραμμής Μέσης Τάσης (ΜΤ) με τον Υποσταθμό (Υ/Σ) 20/150KV, που θα κατασκευαστεί νότια του έργου.
Φορέας του έργου είναι η εταιρεία «Ενέργεια Α.Ε.».

Έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου και των συνοδών έργων σύνδεσης κατόπιν υποβολής πλήρους μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Έχουν ληφθεί επίσης οι οριστικοί όροι σύνδεσης του έργου με το δίκτυο διανομής ή το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τον αρμόδιο διαχειριστή που είναι ο Δήμος Παλαμά.



4 σχόλια:

Κώστας Μητράκος είπε...

Καλό μήνα Παύλο... και για του λόγου το αληθές, επειδή το άρθρο που ανέβασες ίσως από κάποιους εκληφθεί ως πρωταπριλιάτικο ψέμα, βρίσκομαι στο σημείο όπου θα εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες, με τον Στέφανο Σιανεκάκη εκπρόσωπο της εταιρίας ''Ενέργεια Α.Ε.'' που έχει αναλάβει την κατασκευή του Αιολικού πάρκου.

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

Την πρώτη κολόνα θα την χρηματοδοτήσει ο Πολιτιστικός

ΑΝΝΙΤΑ ΜΠΑΜΠΑΝΑ είπε...

Παύλο που ακριβώς...δίπλα στα χωράφια σου?

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΠΑ είπε...

Πολύ καλό για να ναι αληθινό....Καλό μήνα

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής